Valg og verdier

- Når jeg nå ser hvordan Sylvi Listhaug bruker nettopp kristendommen i sin valgkamp, blir jeg kvalm og dårlig, skriver innsenderen.

- Når jeg nå ser hvordan Sylvi Listhaug bruker nettopp kristendommen i sin valgkamp, blir jeg kvalm og dårlig, skriver innsenderen.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Så klarte jeg det ikke likevel. Intensjonen om å ikke engasjere meg i valget i det offentlige rom. De av dere som kjenner meg godt, drar kanskje litt på smilebåndet nå. Venta på at det skulle komme noe. Jeg hadde kanskje klart å forholde meg taus hvis det ikke hadde vært for den utviklingen jeg ser skjer i visse kretser, og nå klarer jeg ikke la være å si noe om det. Mest sannsynlig vil få eller ingen bry seg om dette. Det er helt greit. For meg er det viktigst å få det ut. Få satt ord på tankene mine. Så vil kanskje noen av dere få noe å tenke på...

Jeg vokste opp i Frelsesarmeen, med foreldre som jobbet heltid som offiserer. Vi bodde i nesten alle år i leiligheten som lå i samme bygg som forsamlingslokalet, og det var ikke sjelden det ringte på døren, hvor både hjemløse og andre bad om hjelp. Jeg vet ikke hvor mange matpakker mamma smurte ved kjøkkenbenken og ga ut, men det var mange. Da jeg spurte henne hvorfor hun gjorde det, var svaret alltid det samme: «Vi hjelper de som trenger det». Så enkelt. Min barndoms kristendom bar med seg raushet og nestekjærlighet.

Når jeg nå ser hvordan Sylvi Listhaug bruker nettopp kristendommen i sin valgkamp, blir jeg kvalm og dårlig. Noen vil kanskje si at det ikke stemmer, at hun må få lov til å være den hun er, og at det er fint å se at en profilert person tør å vise sitt kristne ståsted offentlig. Joda, det er jeg til en viss grad enig i. Det som skremmer meg mest er at hun kan stå frem, med korset rundt halsen, og skryte av at Norge ikke har tatt inn så få flyktninger siden 1997. Ordene «gullstol» og «godhetstyranni» har vi alle hørt før, så det lar vi ligge. Men at vi er tilbake til 1997?!? Hadde vi denne flyktningkrisen vi har i dag da? Er dette i tråd med hva korset symboliserer? Dere vet svaret der.

For meg er det bare vondt å se at et menneske som er så blottet for nettopp de verdiene jeg vokste opp med, blir så godt tatt i mot i kristne kretser. Vi skal favne om hele mennesket. Ikke bare de som gagner oss, vårt land og våre verdier. Hva hadde Jesus gjort, hvis han hadde vært her? Hadde han plukket ut og gjort forskjell? Hvorfor drar jeg inn Jesus i valgkampen, vil noen kanskje tenke nå. Fordi mange kristne mener at Listhaug er den eneste som forstår. Den eneste som ser at jødene er Guds utvalgte folk, og at det er det eneste rette. Hva med de andre? Er ikke ALLE like verdifulle? Er ikke det essensen i det kristne budskap?

Vi kan ikke la denne utviklingen fortsette. Vi får ikke lov til å ikke bry oss. Ordene til Arnulf Øverland er like sterke i 2017 som de var for over sytti år siden: «Du må ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv»!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken