Gå til sidens hovedinnhold

Viste seg fram i Kollen

Berger IL

Artikkelen er over 2 år gammel

Sterke prestasjoner av Berger IL i Ungdommens Holmenkollrenn. 4 spente 14 åringer fra Berger IL var med i Bendit Ungdommens Holmenkollrenn lørdag sammen med 800 ungdommer i 13 og 14 års klassene.

I tett tåke med tunge våte forhold, var det realt klisterføre på 3 km klassisk. Ungdommens Holmenkollrenn er det største rennet for 13/14 åringene og er å regne som uoffisielt NM for 13 og 14 åringer. Johanna Vedal Sjøl har trent god hele sesongen og åpnet forrykende med 16. beste tiden opp Kapellbakken viser god fremgang. Løse tunge forhold gjorde det krevende. Av 137 løpere i klassen gikk Johanna inn til en flott 67 plass i J 14 år. I konkurranse med 220 gutter i G14 år silte Jens Kristoffer Dyrdahl , Kristoffer Aulie og Sivert Ekroll. Gutta har hatt en veldig god sesong og var klare for å gi alt. Jens åpnet kontrollert og hadde en veldig god avslutning, gikk inn til en sterk 35 plass. Kristoffer viser også god fremgang i klassisk teknikk. Gikk inn til en veldig bra 92 plass. Sivert fikk full klaff og var i teten store deler av løpet. Avsluttet sterkt og ble nr. 5 i klassen, kun 7 sek. fra pallen.

Søndag var det lett overskyet men ingen tåke i Kollen og de tre gutta og Johanna var klare for 3km frisitl i de utfordrende Kollen løypene sammen med ca 800 skiløpere fra hele landet. Det ble mye mindre aktivitet på smørerne våre da det meste grunnlaget på skøyteskia var gjort på forhånd. Det var 204 gutter i alderen 14 år som gjennomførte 3 km fristil. Kristoffer Aulie startet først av våre løpere, han behersker fristil teknikken godt, er svært start rask og går et godt renn, blir nr. 86 i klassen. Jens Kristoffer Dyrdahl er så neste mann ut, han går nok en gang et godt fristil renn. Jens kjemper i teten av klassen sin hele veien og går inn til en strålende 27. plass, kun 41 sekunder bak vinneren. Sivert Ekroll er sist ut av gutta og er klar for å gå alt han har. Han starter friskt og opp Kapellbakken er han på 11 plass. I bakkene ned før Gratishauen faller han langflat. Han reiser seg relativt rask men blir ute av rytme, stiv og litt forslått kjemper han seg inn til en sterk 20. plass. Johanna Vedal Sjøl er klar for å måle krefter med de 132 jentene i sin klasse. Hun viser fremgang i skøyting og gjennomfører nok et godt løp og blir nr. 83.

I lagkonkurransen under Ungdommens Holmenkollrenn for gutter 13 -14 år ble Berger IL med sine 3 utøvere nr. 10 totalt av alle guttelagene.

Ungdommens Holmenkollrenn er årets tøffeste renn for 13 -14 åringer med stor deltakelse. Nå kan 14 åringene fullføre sesongen og trene hardt og godt fram mot Hovedlandsrenn neste vinter. 12 og 13 åringene til Berger IL har alle muligheter til å gjøre en fin innsats i Kollen om et år, og viser allerede nå at de har en fin utvikling som langrennsløpere.

Kommentarer til denne saken