Gå til sidens hovedinnhold

Viktig beskjed om den nye vaksinen: – Ingen grunn til å ringe fastlegen for å bli satt på liste

Flere legekontorer opplever økt pågang av henvendelser om den nye koronavaksinen. Nå har kommunen en viktig beskjed.

(Tønsbergs Blad) Pågangen er et resultat av informasjonen som ble sendt ut av kommunen tirsdag. Der kommer det fram at de første vaksinedosene er forventet å ankomme Vestfold i starten av januar.

Og de som får vaksine først er beboere på sykehjem, eldre og enkelte voksne med høy risiko. Det har fått mange til å kaste seg på telefon til fastlegen, skriver Tønsbergs Blad.

Men foreløpig er det ingenting fastlegene får gjort, annet enn å henvise til informasjonen fra kommunen og sentrale helsemyndigheter. Det er først i januar at de kan melde inn pasienter med risikofaktorer til kommunen.

– Vi har ikke per i dag noe effektive verktøy til å registrere pasienter i risikogruppene utover journalen fastlegene har til daglig bruk. Vi vil komme med nærmere informasjon om hvordan vi løser dette i januar, men det er ingen grunn til å ringe fastlegen for å bli satt på liste, forklarer assisterende kommuneoverlege Per Kristian Opheim.

Det viktigste er uansett å registrere seg på helsenorge.no, som er den nasjonale helseportalen for landets befolkning. For det er der du vil bli innkalt når du skal vaksineres.

LES OGSÅ (for abonnenter):

Kommentarer til denne saken