Gå til sidens hovedinnhold

Vi innfødte er stolte av Selvik, så ikke kødd med oss!

Man stryker ikke et naturreservat eller en nasjonalpark av kartet med bare et pennestrøk for at utbyggere skal leike seg litt, skriver Arve Bråthen.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Utbygger møter motbør fra kommunedirektøren står det i Sandes Avis,- og kommer med flere gode argumenter mot en stor utbygging på Selvik. Arild Sando sin usmakelige kommentar fortjener egentlig ingen oppmerksomhet. Ta heller Svelvikveien om Drammen til Sande om det er ekkelt å kjøre gjennom Selvik. Lang vei men....

Bygg ferdig på NJB før dere setter i gang flere prosjekter (mere rot og ødeleggelse) og skaper et voldsomt bilkaos . Råder i tillegg byggsaksavdelingen til å holde orden i egen skuff i forhold til min bolig i Suluvannsveien. Knut Erik Lippert kjenner saken.

Bra er det at Christina Berg har et mye mer edruelig forhold til dette og det samme med Julie Guttormsen som har bein i nesa og henviser spesielt til LNF-området. Hun har tydeligvis is i magen. 6-10 inn- og utpust i minuttet er det optimale hevder de lærde, -nei jeg tøver overhodet ikke. De fleste av oss driver og stresspuster med inntil 18-20 pust i minuttet. "Lugna ner" som svensken sier og ikke minst pust med nesen. Det gir bedre helse, mindre snorking og du tar mye bedre besluttninger.

Området har liggi brakk med mange små LNF-områder i mange år hevdes det,- hva behager!? Det betyr "vernet", og meg bekjent betyr det at det er forbudt med nye boliger langs Selvikelva for all framtid. Man stryker ikke et naturreservat eller en nasjonalpark av kartet med bare et pennestrøk for at utbyggere skal leike seg litt i Norge. Selvikelva er en av Norges beste sjøørret- og lakseelver. I tillegg er vi heldige å ha nattergalen og andre sangere her.

Les også

Skjebnemøte for Skafjellåsen-planene: – Kommunen må bestemme seg for alternativ, det blir ett av to

Men er enig i at området fra Stavrum/Beheim og ned til hovedveien trenger et lite løft. En oppfordring til utbygger er å skape en grønn oase og redusere planene betraktelig. Han var opptatt av å ha beitedyr her ute en gang. Hvorfor ikke gå foran som utbygger i Norge med "grønn bærekraftig utvikling". Det er nettopp "bærekraftig levesett", to ord som kommer til å skylle innover oss som digre dønninger i årene som kommer. Både brems og handbrekk må aktiveres for å stoppe den byggekonkuransen som foregår mellom kommuner.

Fra gamleskolen og ned til Gjeldsbyn/Lyngstadfeltveien pløyde Jon og Borghild Lien åkeren på slutten av 50- og 60-tallet. I området hvor postkassene står nå ble det funnet store mengder skjell, de stusset mye på dette. Kan det være en mulig mødding/boplass?. Fornminner skall sjekkes ut før spaden settes i jorda.

15 år gamle var Knut Fjæstad og jeg da vi blei ansatt i den velstelte jordbæråkeren til Borghild, i matpausen dro vi til skomakerskjæret for å bade. Et flott minne å se tilbake på.

Les også

Har femte største folkevekst i landet: – Vi sprenger jo skalaen her

Kommentarer til denne saken