(Drammens Tidende)

DRAMMEN: Du trenger  vel ikke båt, penger eller biler når påsken anno 2018 viser seg fra slik en jovial side?

Du kan ikke ha unngått å få det med deg. Selv om du bor under en stein, kan du bare sjekke Instagram og se alle dine beste venners stadige oppdateringer fra påskefjellet.

Der ser du gjerne skisporene strekke seg inn i horisonten. Over hviler en mørkeblå himmel og en lysende sol. Men du trenger ikke å forbanne tidens drammenselv, om du tenker at du er uheldig som har hjemmepåske.

For denne påsken har bestemt seg å levere på alle fronter. Også her i drammensregionen.

LES OGSÅ: Rånere stoppet mannlig bilist i trafikken – politiet rykket ut for å roe ned

Lange perioder med sol

Det vi har i vente er nemlig sol, lite vind og totalt fravær av nedbør. Vi i Sør-Norge er så heldige at vi lever i en drøm (les: en høytrykkssituasjon) de neste dagene.

– Ja, det blir mye sol. Lange perioder med sol, sier Eldbjørg Moxnes, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt. Så godt er varselet at hun ser seg nødt til å komme med en liten advarsel:

– Det er egentlig bare å nyte påsken, men husk å bruke solkrem hvis du skal være mye ute. Sjekk UV-varselet, for det blir bra trykk i sola nå. Og da er det fort gjort å bli solbrent.

Snøen kommer til å holde seg rimelig godt gjennom høytiden også. Det kan være en god eller dårlig nyhet, avhengig av hvor du står her i livet. Om du elsker å gå på ski, havner du i førstnevnte kategori. Om du gjerne skulle ha sett at alt smeltet bort, faller du ned i den andre.

LES OGSÅ: 60 prosent synes det er greit å stå i bilkø

Nettene blir fortsatt kalde

For det blir ikke stor snøsmelting av dette. Temperaturene er lave, og slik vil de forbli.

– Det smelter jo litt på dagtid, men det blir ikke det helt store. Det er ikke mange plussgrader, sier Moxnes.

I løpet av påsken mener hun det ikke blir mer enn tre til fire plussgrader på det varmeste. I tillegg blir det kaldt om nettene.

I natt ble det målt 10,7 kuldegrader i Drammen.

– Det blir ned mot 10 minusgrader nattetid gjennom påsken, sier Moxnes.

Som om ikke påsken har timet 2018-utgaven av seg selv. Dette været har du i vente når du vender tilbake til arbeid tirsdag.

– Da får vi et værskifte. Det blir mildere luft, mer nedbør og mer gråvær.

LES OGSÅ: Slik sjekker du hvor mye solkrem du bør ta på deg i påskesola