Sommeren lar vente på seg

SOMMER KOMMER? Vi nærmer oss juni, men det føles ikke akkurat som sommer ennå. Det blir skiftende vær de neste dagene, og temperaturene er ikke ventet å bli varmere enn 15 til 16 grader.

SOMMER KOMMER? Vi nærmer oss juni, men det føles ikke akkurat som sommer ennå. Det blir skiftende vær de neste dagene, og temperaturene er ikke ventet å bli varmere enn 15 til 16 grader. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vi har skiftende vær i vente de nærmeste dagene. Med noe regn, gløtt av sol og forholdsvis lave temperaturer som ingredienser er sommeren fortsatt et stykke unna.

DEL

(Drammens Tidende) En relativt grå morgen i starten av uka kan få det til å føles som om det skal være mandag hele året. Og nå som 17. mai er unnagjort venter vi bare på at sommeren skal komme ordentlig i gang.

Da må vi imidlertid bare være forberedt på å vente litt til. Været de neste dagene er ikke noe vi trenger å rope hurra for.

– Det blir jo skyet og delvis skyet både i dag og i morgen. Det kan hende det vil komme en og annen regnbyge begge disse dagen, men det blir ikke lange perioder med nedbør. Dette er kortvarig, og det vil også være muligheter for gløtt av sol i perioder, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Martin Granerød.

Nordlige luftmasser

Det er en lavtrykksaktivitet som sørger for nordlige luftmasser over store deler av Skandinavia akkurat nå. Dermed er ikke temperaturene høyere enn at det vil stige til maks 15 til 16 grader på dagtid.

– De nordlige luftmassene gjør at det blir forholdsvis kaldt. Dermed får vi mer vårlige enn sommerlige temperaturer, sier Granerød.

Onsdagen fortsetter det i samme tralten, men da med et noe lettere skydekke.

Torsdag er det Kristi himmelfartsdag og mange ser fram til en av mais skjønne, milde feriedager. Men slik det ser ut nå, blir det verken skjønt eller mildt denne dagen.

Håp om stigende temperaturer

– Det ser ut som om det kommer et nedbørsområde på torsdag. Dette er fremdeles noen dager til, men om varselet slår til, blir det en skyet dag med perioder med regn.

– Når kan vi vente sommeren?

– Denne uka ligger det an til å bli forholdsvis kjølig, men neste uke er det håp om stigende temperaturer.

Artikkeltags