Utsetter strandryddeuka

DUGNAD: Fjorårets strandryddeuke samlet mange frivillige i Sande i fjor. På Bjerkøya var blant andre Marianne Fossen og Odd Eivind Gabrielsen i aksjon. I år utsettes ryddeuka til høsten.

DUGNAD: Fjorårets strandryddeuke samlet mange frivillige i Sande i fjor. På Bjerkøya var blant andre Marianne Fossen og Odd Eivind Gabrielsen i aksjon. I år utsettes ryddeuka til høsten. Foto:

I år er det en annen dugnad som er viktigere, fastslår ryddegeneralen.

DEL

Mange frivillige deltok i strandrydde-dugnad i Sande i fjor vår. Organisasjonen Hold Norge Rent inviterte til en hel uke med strandrydding, og i tillegg til organisasjoner som Lions, Rotary og Sande Bygdeungdomslag, stilte mange barnefamilier opp i månedsskiftet april-mai.

Norges største

På landsbasis er det beregnet at Strandryddeuka mobiliserer nærmere hundre tusen frivillige hvert år, og den regnes som Norges største kollektive ryddedugnad. Hvert år rydder frivillige mange hundre tonn avfall.

Nå er det klart at årets strandryddeuke blir kraftig forskjøvet. For å hindre smittespredning har Hold Norge Rent besluttet å utsette vårdugnaden Strandryddeuka til høsten.

– Det er selvsagt trist, men det er ikke forsvarlig å mobilisere til en nasjonal ryddedugnad når Norge og verden står midt oppi en så prekær situasjon, sier ryddegeneral Fanny Pindsle i en pressemelding fra Hold Norge Rent.

Smitteforebygging viktigst

– I år er årets viktigste dugnad å gjøre det vi kan for å forhindre smittespredning. Derfor utsetter vi Strandryddeuka og anbefaler alle med å vente med å rydde inntil videre, meddeler Pindsle.

Hold Norge Rent håper det vil være mulig å gjennomføre dugnaden i september i forbindelse med den internasjonale strandryddedagen.

Artikkeltags