(Svelviksposten)

Solen skinner og selv om det for mange er langt fra badetemperatur i vannet ennå, er det likevel en god del som lar seg friste av en liten dukkert på en varm dag.

I Svelvik er det mange fine badesteder langs hele fjorden, fra Tangen fjordpark i nord til Bergerbukta i sør.

Skjæra i øvre Svelvik er særs populær. Her er det svaberg å ligge på, i tillegg til både flytebrygge og badestige. Men ikke ennå.

Eivind Andersen, nabo til badestedet, er oppgitt. Flytebrygga og badestigen ligger fremdeles på land, og han sier han har møtt flere personer som har kommet på bomtur til Skjæra fordi badestigen ikke er satt ut ennå.

– Det føles som det blir nedprioritert av kommunen. Jeg har ringt innbyggertorget, men de sier bare at de «holder på, og holder på». De kan jo ikke vente helt til fellesferien er over. Jeg har møtt folk her som må dra hjem uten å få badet fordi badestigen er på land, forteller han til Svelviksposten.

Bildeserie

Klar for sol, sommer og bading? Sjekk Svelviks fristende badeplasser

Drar til Sande

Andersen forteller at det før i tiden var velforeningen som satt ut og tok inn flytebrygga, men at kommunen har tatt over denne jobben. Han kaller det «tragisk» at Drammen kommune ikke har fått dette på plass såpass langt ut i juni.

Han kan også fortelle at sønnen hans, og ifølge ham 20–30 ungdommer, reiser til Sande på kveldene for å bade der i stedet.

– Når man er 13–14 år er det mer moro å bade fra flytebrygge enn bare fra et skjær. Jeg synes det er tragisk at kommunen ikke har dette på plass. Ungdommene har ikke akkurat så mye å finne på for tiden, sier Andersen.

– Etterslep

I fjor skrev Svelviksposten om den splitter nye handikap-rampen som ble satt ut i Tangen fjordpark. Den var svært etterspurt. Heller ikke denne er satt ut per 11. juni.

Svelviksposten har spurt virksomhetsleder i samferdsel, vei og park i Drammen kommune hvorfor flytebrygge, stige og rampe ennå ikke er på plass, og når det vil være i orden:

– Det er litt etterslep på arbeidet med å få ut flytebryggene og annet utstyr, men dette er i gang og tas fortløpende. Når det gjelder hc-rampa i Tangen fjordpark, har denne behov for ombygging før den kan monteres ut igjen, skriver han i en e-post til Svelviksposten.