Innbruddstyvene unnslapp politipatruljer og helikopter

Åstedsundersøkelse: Politiet var på plass for å foreta sin åstedsundersøkelse etter innbruddene i Tandbergåsen tirsdag kveld. Foto: Svein-Ivar Pedersen

Åstedsundersøkelse: Politiet var på plass for å foreta sin åstedsundersøkelse etter innbruddene i Tandbergåsen tirsdag kveld. Foto: Svein-Ivar Pedersen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

På få timer var det, tirsdag kveld, innbrudd i tre boliger i Tandbergåsen og i sentrum. I den ene boligen ble det stålet verdier for minst 50.000 kroner.

DEL

I halv sju-tida tirsdag kveld gikk det av en innbruddsalarm i et bolighus i Sande.
Politiet rykket ut, og skjønte raskt at de var for seint ute - men ikke med mye.

To gjerningsmenn

Ferske spor tydet på at gjerningspersonene ikke kunne være langt unna, noe som også stemte overens med vitnebeskrivelse fra naboer i området.
To mørkhårede menn ble observert av vitner. En med lys genser og en i mørk jakke.
Så, like før halv åtte, fant politiet ut at det har vært nok et innbrudd i Sande.
Like etter fikk politiet inn melding fra publikum om et mulig nytt innbrudd. Også dette i Tandbergåsen i Sande.
Der var en stige stilt opp langs en husvegg, til et åpent vindu i andre etasje. Huseierne var ikke hjemme, men da politiet fikk kontakt med eierene, hadde de ingen kjenneskap til den mystiske stigen.

Les: Innbrudd i Tandbergåsen
 

Storstilt aksjon

På bakgrunn av de tre innbruddene i Sande ble det iverksatt en større aksjon for å prøve å få tatt tyvene.
- Vi hadde tre enheter på veien og et politihelikopter i luften. Vi forsøkte å avskjære tyvene, men uten hell, opplyser lensmann i Sande, Svein Helge Aas.
Åstedsundersøkelser ble foretatt på de tre adressene og politiet har fortsatt ikke den fulle oversikten over hva som er stjålet.
- Det er huseiere som blant annet var på vinterferie, forklarer Aas. Han oppfordrer huseierne til å alliere seg med naboen når de skal reise bort.
- Be naboen å holde ett ekstra godt øye med huset, ta inn posten og kanskje benytte seg av din søppeldunke, slik at det ser ut som noen er hjemme, påpeker han.

Les: Jakter innbruddstyv med helikopter
 

Etterlyser tips

Politiet ønsker tips fra publikum.
- Vi har observasjoner på en brun/beige bil trolig av typen Ford Transit med et spesielt symbol i front. Tipseren forklarte at det var et skoleskilt i frontruten. I bilen skal det ha vært tre menn, fortsetter Aas. De ønsker også tips om en blå kassebil.
- Snokende biler kan være en forvarsel på at det er noe på gang. Hvis noen har observasjoner om de to bilene må de ta kontakt med oss, oppfordrer Aas.
- Hvis du er i tvil om det er relevant informasjon, så ring oss slik at vi kan vurdere om det er relevant eller ikke, avslutter han.

Artikkeltags