Filmet innbruddstyven

Handlet raskt: Kjell-Arne Solberg-Johansen  reagerte raskt og filmet innbruddstyven, som trolig står bak flere innbrudd i følge lensmann i Sande. Foto: Svein-Ivar Pedersen

Handlet raskt: Kjell-Arne Solberg-Johansen reagerte raskt og filmet innbruddstyven, som trolig står bak flere innbrudd i følge lensmann i Sande. Foto: Svein-Ivar Pedersen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Du skal ha gode nerver dersom du har tenkt å bryte deg inn på Nordre Jarlsberg Brygge (NJB) i Sande. Det er stor sjanse for at du kan møte alltid tilstedeværende driftssjef Kjell-Arne Solberg-Johansen; han filmer deg gjerne i tillegg.

DEL

Tre ganger prøvde den pågående tyven seg på verkstedene nede ved NJB. Alle tre gangene ble han tatt på fersk gjerning og i tillegg filmet.

Sulten tyv

Første gang tyven ble oppdaget var i lagerhallen til Implenia Norge AS, som leier lokaler av NJB.

Dette skjedde på kvelden 22. desember. Implenia hadde stengt og en medarbeider var inne i lokalene for å hente arbeidstøy til vask da han oppdaget at inngangsdøren var halvveis oppe og at det var ubudne gjester på besøk. Han fikk da stoppet innbruddstyven og på spørsmål om hva han bedrev i lokalene, svarte tyven med at han var der på oppdrag for E-verket, noe som etter kontroll viste seg å være feil.

Overvåkingskameraer hadde fanget opp innbruddet. Det eneste han fikk med seg før han stakk var en hvit hjelm merket Implenia; i tillegg hadde han skrevet en hilsen med "God Jul” på spisebordet og forsynt seg med noe mat fra kjøleskapet.

LES OGSÅ: Spuntmaskin veltet på Bjerkøya 

Identifiserte seg

Neste besøk hos Implenia foretok samme tyv da han natt til julaften igjen brøt seg inn i lokalene. Da møtte han plassjef Kevin Roth fra Implenia, som var der for å utføre noe arbeid på en bil. Han møtte da på samme ubudne gjest, denne gang med den samme oransje kjeledress og Implenias hvite hjelm på hodet.

På forespørsel om id svarte tyven denne gang at han kom fra Statoil, og viste fram sitt eget bankkort som identifikasjon. Bankkortet ble avfotografert og mannen forsvant.

– Jeg forholdt meg rolig og kontaktet politiet, forteller plassjef Kevin Roth.

Nytt forsøk

Sist søndag 4. januar var den pågående innbruddstyven igjen på ferde. Nå i verkstedet til NJB som ligger bare 50 meter unna lokalene til Implenia.

Denne gang ble han overrasket av driftssjef Kjell-Arne Solberg-Johansen hos NJB, som like gjerne filmet mannen som også denne gang var ikledd oransje kjeledress og Implenias hvite hjelm.

LES OGSÅ: Kvinne påkjørt av traktor 

Tyven hadde knust en rute i hovedporten for å komme seg inn. Solberg-Johansen som var på tur til verkstedet, oppdaget fra utsiden at det var folk inne på verkstedet. Han fikk låst opp døren og fikk snakket med innbruddstyven.

– Selv var jeg helt rolig sier Solberg-Johansen, som tømte lommene på mannen som fortalte at han bare var innom for å se seg om.

– Jeg fikk filmet tyven før han forlot området, deretter ringte jeg politiet som straks var på stedet sier driftsleder Solberg-Johansen hos NJB.

Det er ikke alltid alle gode ting er tre, i alle fall ikke for denne innbruddstyven.

Alle tre innbrudd er politianmeldt.

Inn via et knust vindu

Teknisk rådgiver i Sande kommune, Øystein Bjørløw, kan fortelle at renseanlegget på Lersbrygga nok en gang har hatt ubudne gjester. Siste gang var i juli 2013. Da ble blant annet en av deres utrykningsbiler stjålet.

– Det som var litt merkelig var at nøkkelen til nettopp denne bilen lå i postkassen, sier Bjørløw.

Tyven, som tok seg inn denne gangen, hadde tatt seg inn via et knust vindu ved siden av inngangsdøren.

LES OGSÅ: – Et blaff er alt som skal til 

– For meg ser det ut som de kan ha blitt forstyrret. De har ikke tatt seg inn i den sonen hvor alarmanlegget skrur seg på. Det var heldigvis ingen skader på maskiner eller utstyr og så langt kan vi ikke se at noe spesielt er stjålet, fortsetter Bjørløw.

– Det er ergerlig. Men denne gangen ble ikke kostnadene så store og det var ingen materielle skader utenom vinduet, avslutter han.

Tips Oss
Tlf/sms/mms: 03232 | Send oss en epost her

Artikkeltags