Alt klaffet, til og med været slo til med sol, selv om det var en sterk kald vind som sikkert var til sjenanse for alle festkledde denne store Norges dag. Våret viste seg fra sin beste side: Vakre ny-grønne trær og trærne i sentrum i full blomst! Vakrere blir det ikke!

Klokken 8 var juniorkorps, hovedkorps og flagg-heisere på plass på torget. Korpsmusikk hører dagen til, og våre korps i Sande fyller forventningene fullt ut! Flaggheiserne hadde nok litt vanskelige forhold i den sterke vinden, men flaggene kom på plass og blafret friskt.

Bildeserie

Flaggheis, taler og sang: Slik startet årets 17. mai-feiring i Sande

Tradisjonen tro stilte Sande musikkorps og Galleberg sangkor opp både ved kranspålegging ved bautaen og krigsgravene. Flotte taler og fin sang og musikk. På gudstjenesten på kirkebakken fikk vi også høre en vakker solosang av dirigenten for koret. Hun har en fantastisk flott stemme! Det som var spesielt hyggelig denne tidlige morgenen var at det var så mange som møtte opp og tok del i arrangementene!

17. maitoget tok en ny rute dette året. Det startet fra Vinnbanen. Personlig synes jeg nok at det er hyggeligere å se på toget i Prestegårdsalleen. Men på torget ble det en fantastisk opplevelse!

Programmet her var omtrent som det pleier: Startet med den nå kjente «fanfaren» med Sigmund Skjørdal på lur og Musikkorpset dirigert og arrangert av Bjørn Luksengård. Hele arrangementet ble en stor opplevelse, med flotte, gode taler, flott sang, spesielt nydelig sang av flotte ungdommer! Alt ble godt ledet av lederen for 17. mai-komiteen, Anne Helle Skog.

Bildeserie

Årets barnetog gikk langs ny trasé – se alle bildene våre

Det som var så spesielt i år, var den store menneskemengden: Jeg tror aldri det har vært så mye glade folk i Sande sentrum: Torget var stappende fullt! Og ikke bare torget: Gatene også!

En herlig 17. mai i Sande! Mange barn og voksne med flotte bunader og alle smilende og glade! Minner for livet!

Tusen takk!

Bildeserie

Se lesernes flotte 17. mai-bilder