– Jeg har blitt litt hekta på trening

Fornøyd deltager: May Jorun (nummer fire fra venstre) var spent før deltagelsen i «The Biggest Loser». – Det hjalp at programskaperne hadde skikkelig trua på meg, sier hun.  Foto: TVNorge

Fornøyd deltager: May Jorun (nummer fire fra venstre) var spent før deltagelsen i «The Biggest Loser». – Det hjalp at programskaperne hadde skikkelig trua på meg, sier hun. Foto: TVNorge

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Da May Jorun ikke kunne ha barna på fanget fordi magen var i veien, skjønte hun at noe måtte gjøres.

DEL

Mandag er det premiere på «The Biggest Loser» på TVNorge. En av deltagerne er May Jorun Bjølgerud (37) fra Sande.

LES OGSÅ: Hva skjer med skolen? 

Det er ikke tilfeldig at vi møtes på treningssenteret Spenst. Livet har tatt en annen retning. For noen måneder siden sto vektnåla på 140,8 kilo. Hvor mye hun veier nå, kan ikke May Jorun si. Men det er atskillig mindre.

En lang prosess

– Jeg så akkurat et klipp fra programmet på «God kveld Norge» hvor jeg løper på mølla. Treneren min Adrian roper at det er straff til den som gir seg, mens jeg puster og peser. Jeg begynte å gråte da jeg så innslaget. Det har vært en lang prosess hvor jeg bare har sett framover. Klippet minte meg på hvor tungt det faktisk var, sier May Jorun.

Sandekvinnen jobber som ungdomsveileder på Sande videregående skole. Hun er alenemor til tre gutter på 2, 5 og 11 år. Hun forteller at hun alltid har vært litt overvektig, men at det toppet seg etter graviditetene.

Stort å bli valgt ut

– Da jeg skulle lese for de tre barna mine, men ikke hadde plass til dem på fanget, fordi magen var så stor, skjønte jeg at noe måtte gjøres, forteller May Jorun.

På TVNorge gikk det en reklame som ønsket kontakt med folk som ønsket endring i livet sitt.

LES OGSÅ: Lek og prat i Det store gule huset 

– Jeg ble litt interessert, og skjønte at det eneste som egentlig ville hjelpe meg, ville være å ha et kamera opp i ansiktet, sier hun.

Hun søkte, og var på både første- og andregangsintervju. Av 2.000 søkere, ble May Jorun valgt ut som en av tolv.

– Det var stort å bli valgt ut, vite at de hadde trua på at jeg var en som kunne klare å gjennomføre dette. De fortalte at jeg var en av de første de var sikker på å ha med som deltaker, fordi jeg visstnok framsto som veldig selvsikker, hadde klare målsettinger og var kritisk til opplegget. Jeg stilte med fire sider med spørsmål: «Hva er dette?» «Hva kan jeg forvente?», ler May Jorun.

Militær struktur

Den selvsikkerheten kjenner Elin Aasheim igjen. Hun har blitt May Joruns personlige trener på Spenst.

– Det er veldig mye vilje i henne. Hun er en dame med skikkelig bein i nesa. Og en takknemlig person å trene, sier Elin.

Opptakene til serien foregikk på Holmsbu der trener Adrian Paul kjørte laget sitt beinhardt.

– Det var nærmest militær struktur på treningene. Det passer ikke alle, men funket for meg. Samtidig var det en slags trygghet i den tilværelsen. Man tenkte bare å tenke på å trene og spise, ikke når bilen skulle på EU-kontroll eller hva jeg skulle handle. Det ble litt som en husmorferie, med tid til bare meg, forteller May Jorun.

Alarm på mobilen

Hver tredje time blir hun varslet av en alarm på mobilen. Den forteller May Jorun at hun må spise. Ved siden av treningen, er det den største endringen fra tiden før innspillingen.

– Før droppet jeg som regel både frokost og lunsj. Dagens første måltid var en pose med nøtter som jeg spiste på vei hjem fra butikken. Så småspiste jeg samtidig som jeg tilberedte middag. Nå spiser jeg regelmessig. Den alarmen er gull, smiler hun.

– Hvor mye trener du nå?

– Altfor mye. Jeg har rett og slett blitt litt hekta, man blir så glad og energisk etterpå. Før da jeg var sliten, så satte jeg meg ned. Nå trener jeg i stedet. Det gir meg påfyll, sier May Jorun.

– Ta barna på ryggen

Det går i styrke, jogging og sykling. Og planene framover er lagt: Holmenkollstafetten, Holmestrand maraton, Iform-løpet, Birken, Montebellorittet, Montebelloløpet, Fjellskar opp ... Det er viktig å ha noen mål å trene fram imot. For May Jorun er ikke kiloene det viktigste.

LES OGSÅ: Hunder på bondegårdsferie 

– Jeg vil ha en frisk, sunn og sterk kropp. I en krisesituasjon vil jeg kunne ta alle tre barna på ryggen og løpe, ler hun, og understreker samtidig at dette er et familieprosjekt.

– Jeg kunne ikke kjørt dette opplegget ved siden av det å være mamma. Gutta har også blitt glad i salater og smoothie. De sykler ved siden av meg når jeg jogger. Der ligger også en av de viktigste grunnene til å bli med på dette, sier May Jorun alvorlig.

– Jeg ville ikke at barna skulle arve mine dårlige vaner.

Send oss tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags