Gå til sidens hovedinnhold

Tre nye smittede: – Jo færre nærkontakter, jo bedre

Det oppfordrer ordfører Elin Gran Weggesrud.

Det er tre nye smittet siden torsdag med covid-19, og det er totalt 65 i isolasjon nå, melder Holmestrand kommune fredag ettermiddag.

473 innbyggere bosatt i kommunen har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Det har vært ett koronarelatert dødsfall.

Alle de nye smittede er nærkontakter.

– Jo færre nærkontakter du har, jo mindre er risikoen for at du blir smittet eller havner i karantene. Og med færre nærkontakter for hver og en av oss, blir det mindre spredning av smitte og bedre sjanser for at vi alle kan feire og få en fin 17. mai. Jeg synes folk i Holmestrand er gode på smittevern og er sikker på at vi skal få ned smitten sammen, også denne gangen, sier ordfører Elin Gran Weggesrud

Rutiner for besøk på sykehjem

Selv om det er mange vaksinerte beboere er det fortsatt ikke alle som er vaksinert – spesielt på korttidsavdelinger – og heller er ikke hele personalgruppen vaksinert, opplyser kommunen i en pressemelding. Derfor har det i samarbeid med kommuneoverlegen blitt satt opp besøksregler for denne perioden disse gjelder frem til 14. mai.

Besøksreglene er:

  • Hver beboer kan har besøk av to faste nærkontakter
  • Besøkende må avtale besøk med avdelingen
  • Det skal brukes munnbind der man ikke kan holde mer enn 1 meter avstand til andre som for eksempel når man går inn og ut av avdelingen.

LES OGSÅ: Tre nye smittede – utsetter formannskapsmøte: – Vil se på om nedgangen bare er et «blaff»

En trygg markering av Eid

Eid faller på 13. mai, i perioden Holmestrand kommune har strenge regler og råd. Holmestrand kommune oppfordrer til å markere høytiden utendørs innenfor smittevernreglene eller digitalt.

Teststasjonen i Holmestrand åpen i helgen

Teststasjonen er åpen lørdag 8. mai kl. 12–14 og søndag 9. mai kl. 12–14.

Timene legges ut på e-portal og kan bestilles 2 dager i forveien.

Kommentarer til denne saken