Gå til sidens hovedinnhold

Tre nye smittede i kommunen: – 18 innbyggere er i isolasjon

De tre som nå er smittet har alle kjent smittevei opplyser Holmestrand kommune.

349 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Det har vært ett koronarelatert dødsfall.

Fra i dag har Holmestrand kommune nye koronarestriksjoner, som vil vare til 22. april.

Idretts- og fritidsaktiviteter er tillatt innendørs for barn og unge under 20 år, og forbudet mot organiserte aktiviteter utendørs for personer over 20 år gjelder ikke lenger. Serveringssteder kan holde åpent, men kan ikke servere alkohol. Butikker, kjøpesentre og bibliotek kan også holde åpent.

– Selv om det fra i dag er lettelser, så er det fortsatt strengt og flere begrensninger, sier ordfører Elin Gran Weggesrud, og ber innbyggere fortsatt holde antall fysiske sosiale kontakter nede, og følge alle anbefalinger.

– Vi er avhengige av at vi alle i fellesskap fortsetter å være like gode på smittevern fremover, slik at vi kan få en mer og mer normal hverdag etter hvert.

Bibliotekene åpner

Holmestrandbibliotekenes avdelinger i Holmestrand og Sande åpner opp igjen i dag. Hof bibliotek og innbyggerservice er stengt inntil videre grunnet flytting.

Holmestrand kommune inviterer til et kort informasjonsmøte med næringslivet tirsdag denne uken for å gå gjennom reglementet rundt permitteringer. NAV vil orienterer i møtet, og kan svare på spørsmål.

Om vaksineringen

Kommunen vaksinerer nå de i alderen 65–74 år og samtidig personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp

Det er ikke enda åpnet for generell vaksinering av befolkningen, men kommunen ber alle over 18 år om å registrere om en ønsker vaksinen eller ikke. Da vil du få innkalling til å bestille vaksinetime når det er din tur, i tråd med Folkehelseinstituttets prioriteringsrekkefølge.

Vaksinestatus:

  • 4104 innbyggere har fått en dose
  • 1490 innbyggere har fått to doser
  • I uke 15 får kommunen 828 doser BioNTech-Pfizer.
  • I uke 16 får kommunen 690 doser BioNTech-Pfizer.

Flere av de nye dosene vi får hver uke går til å vaksinere innbyggere med dose nummer to.

Kommentarer til denne saken