Tre nye er smittet – forlenger stengingen av aktivitetssentrene

Smittesituasjonen vurderes som uendret.

DEL

Det er tre nye smittet siste døgn med covid-19, og totalt 14 smittede nå. 93 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars. 79 er friske, kommer det fram av kommunens nye statusoppdatering for korona, sendt ut klokken 14 torsdag.

Av de tre som har fått påvist smitte siste døgn er to knyttet til nærkontakter, mens én er elev på Hof skole, og var allerede i karantene, opplyses det. Smittesporingsarbeidet er i gang, og kommunens smittesituasjon vurderes som uendret.

Kommunen meldte onsdag om at en ansatt knyttet til flere virksomheter var blitt smittet. Status på dette er ifølge meldingen at de aller fleste nærkontaktene er testet, og at det er funnet én positiv prøve blant de allerede karantenesatte nærkontaktene, den nevnte eleven ved Hof skole. Flere ansatte er i karantene som en konsekvens.

For øvrig opplyses det at kommunens ansatte nå bruker munnbind som forebyggende tiltak i alle institusjonene, omsorgsboligene og i bofellesskapene, der smittevernhensyn ellers ikke kan ivaretas.

Sandetun aktivitetssenter og Kjærsenteret er tidligere besluttet stengt i perioden 3.-24. november. Kriseledelsen har bestemt at sentrene holdes stengt i ytterligere tre uker, dersom smittesituasjonen i kommunen tilsier det.

LES OGSÅ (for abonnenter):

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken