Gå til sidens hovedinnhold

Trafikksikkerhet på plakaten i Kjeldås barnehage

Innsendt

Kjeldås barnehage fikk mandag 12. oktober storfint besøk av to av Trygg Trafikks frontfigurer; nemlig Tarkus og Lyset. Pedagogisk leder Karianne Henriksen loset barna gjennom en morsom og informativ samlingsstund, der hun fikk hjelp av de to figurene når hun skulle på jobb: Tarkus kom med refleksvest, og Lyset viste hvordan man må vente på grønn mann før man kan krysse veien.

Barne- og ungdomsarbeider Torill Nordmarken ikledde rollen som stressa bilist, men heldigvis var Tarkus på plass og stoppet bilen før fotgjengerfeltet. Alt akkompagnert av sanger barna i barnehagen etter hvert har blitt godt kjent med gjennom det pedagogiske opplegget Trygg Trafikk har utviklet.

Trygg Trafikk arrangerer hvert år Refleksens dag; og mange skoler og barnehager markerer denne og benytter uka til å ha ekstra fokus på trafikksikkerhet. Styrer i Kjeldås barnehage, Kari Mette Neffati, forteller at barnehagen har status som trafikksikker barnehage og hvert år prioriterer å sette søkelyset på trafikksikkerhet med barna.

– Å ha en dag som Refleksens dag ved inngangen til den mørke årstiden gjør at vi øker bevisstheten hos både barn, foresatte og personal. Vi deler også ut reflekser til barna, i samarbeid med Trygg Trafikk, sier Neffati.

Det var ingen tvil om at barna i barnehagen synes det var morsomt å ha besøk av Tarkus og Lyset i samlingsstunden sin!

Kommentarer til denne saken