Vogntog havnet i grøfta - sjåføren greide ikke legge på kjettinger

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet så ingen annen mulighet enn å rekvirere redningsbil etter at et utenlandsk vogntog havnet i grøfta på Gullag. Sjåføren hadde kjettinger med seg, men greide ikke å legge dem på.

DEL

(Drammens Tidende) LIER: – Det tok for lang tid, og vi ville ha vogntoget ut av veien før morgentrafikken setter inn, sier politiets operasjonsleder Inge Landsrød til Drammens Tidende klokken 05.40.

Politiet fikk først melding klokken 04.00 om at en litauisk registrert vogntog hadde havnet i grøfta på E134 nær Gullaugkleiva.

Politiet rykket ut, og det viste seg at vogntoget sto delvis i grøfta, og delvis ute i veien. Den ukrainske sjåføren hadde kjettinger med, og forsøkte å legge dem på, men fikk det ikke til, ifølge politiets operasjonsleder Inge Landsrød.

– Det er ikke så enkelt å få til det når man ikke har det i fingrene, og det gikk for smått. Vi ville ha vogntoget ut av veien før morgentrafikken setter inn for alvor, så vi besluttet at vi måtte rekvirere redening, sier han.

Denne beslutningen ble tatt rundt klokken 05.00, en times tid etter at politiet først fikk melding om saken.

Klokken 05.40 sier Landsrød at bergingsbil er på vei. Vogntoget står fortsatt dels i grøfta og dels i veien i snøføyka.

Oppdatert klokken 05.55: Bilberger er på stedet og i ferd med å bistå vogntoget. Veien blir stengt i begge retninger en kortere periode mens bergingen pågår.

Oppdatert klokken 06.32: Veien er gjenpåpnet for trafikk i begge retninger.

LES OGSÅ:

Artikkeltags