Kalvepasser Lise Dybwad og dyreeier Anne H Burdahl besøkte nylig Sandetun med den godkjente besøkshunden Annie og den lille kalven Olava.

Annie er godt kjent på Sandetun. Der har hun vært på besøk flere ganger , også sammen med hestene Tor og Frøya. Denne dagen var det den én uke gamle kalven Olava som skulle glede beboerne.

– Nærkontakt med dyr gir en veldig positiv opplevelse. Det å få klappe den myke, varme pelsen, kjenne på hengivenheten og kontakten dyr gir er uvurderlig. Mange av de sykeste våkner virkelig opp når de får et dyr tett inntil senga, og det rare er at det virker som dyra forstår at de må være ekstra forsiktige og rolige. Jeg har stått med klump i halsen og tårer i øyekroken mer enn én gang når jeg er vitne til de rørende møtene, sier Anne Burdahl til Sande Avis.

– Noe jeg også blir rørt av er å se, er den enorme omsorgen og kjærligheten de ansatte gir til beboerne. Du ser det er ekte, fortsetter Anne.

(Saken fortsetter under bildet)


Du trenger forresten ikke ha egne dyr for å bidra til god stemning på Sandetun. Der har de nemlig en el-sykkel med plass til to passasjerer som dessverre blir lite brukt, da de mangler frivillige som kan tenke seg å ta en liten sykkeltur med en eller to beboere.

Det oppfordres til å ta kontakt med Anna Kind, leder for Røde Kors i Sande, for opplæring og kontakter.