(Østlands-Posten)

SISTE: Etter klokken 18.00 tirsdag, melder NSB at Sandefjord - Holmestrand er åpen for togtrafikk.

– Togene kjører, men det kan fortsatt oppstå forsinkelser og innstillinger inntil vi er i normal drift, opplyser NSB.

Bane Nors arbeid på Vestfoldbanen, på strekningen Skoppum-Sandefjord, som har pågått gjennom hele helgen, ble ikke ferdig til avtalt tid tirsdag. Derfor ble togreisende møtt med buss for tog.

 

– Vi beklager situasjonen

NSB er sterkt kritisk til hvordan Bane Nor håndterer arbeidet på de ulike strekningene på Østlandet. Senest fredag var konsernsjef Geir Isaksen ute og ga Bane Nor kritikk fordi de reisende stadig blir rammet av forsinkelser som skyldes Bane Nors arbeid.

NSB krever at politikerne bevilger mer penger til vedlikehold framfor å prioritere nye strekninger, og har innkalt Bane Nor til et krisemøte kommende torsdag.

– Bare tre dager etter denne kritikken får vi en slik situasjon i Vestfold. Vi er bekymret for situasjonen, og vi vil selvfølgelig ha færrest mulig forsinkelser får våre reisende. I dag var morgentrafikken helt på tur - og jeg tror alle i Vestfold ble rammet og var forsinket, sier Myhre.

Medievakt Olav Nordli i BaneNor opplyser at de vil få en «mild prognose» for status med arbeidet for å rette den tekniske feilen klokken 18 i kveld.

Flere avganger innstilt

På NSBs hjemmesider ble flere avganger utover formiddagen og ettermiddagen innstilt både fra Sandefjord og Skoppum.

– Toget er innstilt mellom Sandefjord og Skoppum. Vi organiserer busstransport på den innstilte strekningen, melder NSB på sine nettsider.

LES OGSÅ: (+)  – Vi får jo ingen informasjon!

Strekningen skulle åpne i god tid til første morgentog, men Vestfoldbanen var fortsatt stengt da de reisende ankom, og det var ikke hele problemet:

– Du må regne med forsinkelser og innstillinger. Det er dessverre få tilgjengelige busser/taxier i øyeblikket. Vi ber passasjerer om å vurdere andre transportmidler, skrev NSB på sine hjemmesider tirsdag morgen.

Bane NOR arbeider med en rekke oppgraderinger på strekningen, som fører til redusert togtilbud og støy. I Tønsberg har det blant annet vært omfattende sporfornyelser ved stasjonen.

Mellom Lauve stasjon og Larvik stasjon har det blitt montert komponenter i enkelte nye kontaktledningsmaster. Deretter fjernes gamle tremaster ved hjelp av motorsag.

På Larvik stasjon er spor 1 fornyet med sviller skinner og pukkmasse.

LES OGSÅ:

Store planer for gamle E18 – men det er først i 2021 (+)

4 uker varetekt for slegge-overfallsmennene: – Har politisaker på seg fra Hammerfest til Vestfold (+)