Kontoransatte måtte måke fram sporet: – Det var ekstremt

KONTORANSATTE MÅTTE UT: Etter det massive snøfallet måtte kontormedarbeidere i Bane Nor bruke tirsdagen utendørs for å få fjernet snøen på Drammenbanen.

KONTORANSATTE MÅTTE UT: Etter det massive snøfallet måtte kontormedarbeidere i Bane Nor bruke tirsdagen utendørs for å få fjernet snøen på Drammenbanen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter det voldsomme snøfallet denne uken hersket det tirsdag nesten unntakstilstand. I Bane NOR måtte kontoransatte bytte ut PC med snøskuffe og spa frem sporvekslene.

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN: Tirsdag ble en minneverdig dag da et voldsomt snøfall satte sitt preg på hele distriktet.

Tog var innstilt og pendlere ventet i timevis på taxi. Men det er vanskelig å beskylde Bane NOR for å gjøre noe annet enn sitt ytterste for å få trafikken i gang igjen.

– Med mye snø på kort tid hjelper det ikke med verken sporvekselvarme eller tungt snøryddeutstyr. Det eneste som nytter er å få spadd fram og kostet opp vekslene. Banesjefen på Drammenbanen så ingen annen råd enn å ta med kontormedarbeidere ut i pukken for å fjerne snøen, skriver Bane NOR i en oppdatering på Twitter.

LES OGSÅ: Drammen stasjon stengt i fem timer for togtrafikk

Ekstremsituasjon

Pressevakt i Bane NOR, Harry Korslund, karakteriserer tirsdagens situasjon som ekstrem.

– De store snømengdene som kom var varslet, og vi hadde mobilisert i henhold til prognosene for vær og føre. Men det som kom som en liten overraskelse var vindforholdene som ble mer utfordrende enn vi hadde grunn til å forvente, sier Korslund.

Og det som da skjedde var at vanlig kontoransatte måtte forlate varmt kontor, kaffemaskin og PC. I stedet måtte de bevæpne seg med snøskuffer og god, gammeldags dugnadsånd.

LES OGSÅ: Holder orden på togene for deg

Formidabel dugnadsånd

– Dugnadsånden i butikken våres den er ganske formidabel når det kreves. Da det gikk ut en henvendelse til folk i ulike avdelinger og enheter som ikke har noe med snørydding å gjøre, så kastet folk på seg jakka og duret ut.

Dagen var mildt sagt utfordrende for Bane NOR og NSB.

– Det var noen fryktelige utfordringer med tung våt snø over busker og trær som la seg over kjøreledningen.

LES OGSÅ: Ble truffet av is og snø fra toget – hovnet opp i ansiktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken