Gå til sidens hovedinnhold

To nye smittede: – Senk terskelen for å teste barn

Kommunen forbereder seg på gjenåpning av aktivitetssentrene.

Det er to nye smittet siden fredag med covid-19, og totalt syv i isolasjon nå.

Det melder Holmestrand kommune i en pressemelding sendt ut mandag ettermiddag.

– De to nye smittede er allerede kjente nærkontakter. Smittesporingsarbeidet pågår. Kommunens smittesituasjon vurderes uendret, heter det i pressemeldingen.

Pandemien tar ikke fri

Det er vinterferie for mange, men pandemien tar ikke fri. Kommuneoverlege Ole Johan Bakke ber alle innbyggere ha lav terskel for å la seg teste ved symptomer.

– Nå bør foreldre og foresatte også ha lavere terskel enn tidligere for å teste barn for koronavirus, sier Ole Johan Bakke.

– Dette på grunn av vår nye situasjon med tilstedeværelse i samfunnet av de mer smittsomme mutantversjonene, legger han til.

Les også

Kriminelle «tilbyr» vaksineavtaler – nå advarer kommunen

Får flere doser

Holmestrand kommune får flere vaksiner denne uken en først forespeilet, hele 200 doser av AstraZeneca.

I uke 8 får kommunen 372 doser BioNTech-Pfizer, og 200 doser AstraZeneca (til helsepersonell).

I uke 9 får kommunen 366 doser BioNTech-Pfizer.

Gradvis åpning

Kommunens aktivitetssentre har vært stengt i en lengre periode, men vil åpne gradvis fra uke 11.

– Vi håper denne nyheten vil glede mange, skriver kommunen.

Kjærsenteret aktivitetssenter planlegger åpning tre dager i uken, på tirsdag, onsdag og torsdager. Aktiviteter som normalt er på disse ukedagene starter opp samtidig, og justeres for nødvendige smitteverntiltak. Konkret innhold i aktivitetene blir informert om ved oppstart.

Sandetun aktivitetssenter vil i samarbeid med frivillige ha et tilbud en til to dager i uken. Tilbudet vil være på en alternativ møteplass, da lokalene til Sandetun fortsatt, av smittevernhensyn, blir benyttet av andre tjenester.

Holmestrand kommune er i dialog med Botne aktivitetssenter, og dette senteret vil også åpne gradvis fra uke 11.

Les også

Folk vil vite hvor smitten er: – Vi har ikke lagt oss på den linja

Følger opp skolebussene

Holmestrand kommune sendte tidligere denne måneden en kartlegging av bussituasjonen til Vestfold og Telemark fylkeskommune, med forventning om at det ble tatt en ny vurdering på om gjeldende smittevernkrav innfris på bussene. Kommunen har fått svar fra fylkeskommunen.

– Det er gjennomført tellinger, og vært vekteroppfølging på enkelte avganger. Fylkeskommunen har registrert at det stort sett er god kapasitet på avgangene, men i enkelte områder er det behov for en fordeling mellom bussene. Fylkeskommunen følger opp kapasiteten mellom Sande videregående og Sande stasjon, og dersom det registreres at kapasiteten er for lav på enkelte avganger, settes det inn ekstra busser.

– Jeg er fornøyd med raskt svar, og at dette blir fulgt opp videre av fylkeskommunen, sier kommunalsjef Inga Marie Klæboe Faleide i pressemeldingen.

Nasjonale endringer

De nasjonale endringene fra 23. februar gjelder også i Holmestrand.

Endringene gjelder fra midnatt, natt til tirsdag 23. februar. Regjeringen vil gjøre en ny vurdering av tiltakene i midten av mars:

  • Det åpnes opp for idrettsarrangementer og konkurranser for barn og unge som samler deltakere fra samme kommune. Disse arrangementene kan ha inntil 50 personer innendørs og 200 personer utendørs. I idretter som involverer nærkontakt, som for eksempel fotball og håndball, må alle deltakerne i konkurransen være fra samme kommune. Dersom barn og unge trener med et idrettslag i en annen kommune, vil de kunne konkurrere med dette idrettslaget så lenge smittesituasjonen tillater det. I idretter som ikke innebærer nærkontakt, som for eksempel ski, kan konkurransene samle deltakere fra idrettskretsen eller regionen.
  • Kravet om fastmonterte plasser for arrangører erstattes med krav om faste, tilviste sitteplasser. Det innebærer at publikum kan sitte på stol, benk eller lignende, eller på en fast plass på gulvet under hele arrangementet. Denne endringen åpner for større arrangementer i langt flere lokaler. (Maksimalt antall personer som kan være til stede på innendørs arrangement blir 100 personer. Dette inkluderer begravelser og bisettelser.)
  • Arrangementer som samler personer fra ulike kommuner, bør utsettes eller avlyses.
  • Skjenkestopp endres til kl. 22.

Fullstendig oversikt over endringer og anbefalinger finnes på regjeringens og kommunens nettsider.

217 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars. Antall personer avisolert totalt er 210. Det har vært ett koronarelatert dødsfall.

Kommentarer til denne saken