Gå til sidens hovedinnhold

To nye smittede i kommunen: Stenger ned aktivitetssentrene – igjen

Begge de to nye som er smittet vet hvor de har blitt smittet.

Det er to nye smittet siden søndag ettermiddag med covid-19, og det er totalt 72 i isolasjon nå. 455 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Det har vært ett koronarelatert dødsfall.

Holmestrand kommune har hatt vedvarende høye smittetall i en periode. Kommunens tjenester og tilbud er påvirket av at flere er i karantene og ventekarantene.

Kommuneoverlegen setter nå barnehagene på rødt nivå, og forlenger rødt nivå på skolene fram til og med 17. mai.

Stenger aktivitetssentrene – igjen

Kriseledelsen har besluttet å stenge aktivitetssentrene for seniorer til og med 17. mai.

– For å bryte vedvarende høye smittetall vurderer vi også strengere tiltak, sier Hans Erik Utne, kommunedirektør og leder av kriseledelsen i Holmestrand kommune.

Det legges opp til at lokal forskrift som omhandler arrangementer, munnbind og begrensninger for treningssentre, vil vare minimum til 17. mai, og vurderes også å forsterkes.

Det innkalles til et ekstraordinært møte i formannskapet hvor lokal forskrift vil bli behandlet. Møtet, som kan følges direkte på kommune-TV, var opprinnelig berammet til tirsdag klokken 17 men er nå utsatt med et døgn.

Teststasjonen i Holmestrand opplever stor pågang

Det er stor trafikk på testtelefonen og bestillingsløsningen på nett. Kommer en ikke gjennom, eller får feilmelding så prøv igjen litt senere. Det er også mulig å ta kontakt med teststasjonen i Drammen eller Tønsberg.

Vaksinestatus

Kommunen starter med å vaksinere de i alder 45–54 år med underliggende sykdommer/tilstander. De vaksinerer også de i alder 55–64 år med underliggende sykdommer/tilstander og de i alderen 65–74 år og samtidig personer mellom 18* (*Ungdom 16–17 år) og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp samt noe kritisk helsepersonell.

– 6418 innbyggere har fått en dose

– 1813 innbyggere har fått to doser

– I uke 18 får kommunen 810 doser BioNTech-Pfizer

– I uke 19 får kommunen 864 doser BioNTech-Pfizer

Kommentarer til denne saken