Gå til sidens hovedinnhold

Thore er bekymret for synkehull i veien: – De har fylt opp tre ganger på en uke

Frykter at veibanen i verste fall vil bli borte.

For abonnenter

For en drøy uke siden så Thore Bjølgerud fra Skafjellåsen seg nødt til å ringe Holmestrand kommune. En mørk ring i asfalten i Skafjellveien hadde utviklet seg til et synkehull dypt nok til å gi en skikkelig støkk i en intetanende bilist, eller iallfall syklist.

– Kommunen kom til stedet og fylte igjen hullet, men dagen etter så det likedan ut igjen. Siden har det skjedd to ganger til. De fyller igjen, men jeg mener de må se på grunnen her. Det nytter jo ikke å bare fylle opp, hvis problemet gjentar seg, mener Bjølgerud.

Frykter flere hull

I tillegg har han nå sett nye grunner til bekymring: Flere mørke konturer bortover veien, lik de som dukket opp da det første synkehullet oppsto. Ifølge Bjølgerud skal det ved en tidligere anledning ha vist seg at det er et hulrom i grunnen en halvmeter under selve veien.

– I verste fall frykter jeg at veibanen forsvinner her, sier Bjølgerud.

Slike synkehull eller jordfallshull skyldes ifølge NGU (Norges geologiske undersøkelse) at jordmasser under asfalten skyldes vekk av vannmasser.

Les også

Krever svar om hardt belastet vei: – Hva er planen?

– Ikke uvanlig

Tore Mønster Nielsen i Holmestrand kommune bekrefter at de har vært på stedet og fylt igjen et par ganger i det siste. Han var ikke kjent med antydningene til nye hull da Sande Avis tok kontakt.

– Det er ikke uvanlig at slike synkehull oppstår, og det er ikke alltid at det er noen åpenbar forklaring på det. Hadde det vært en lekkasje på en vann- og avløpsledning, ville vi visst om det, men det kan hende vi må sjekke om det er en overvannsledning som gjør at det vaskes bort noe.

– Det er stadig noe som må etterfylles, så får vi se om det er noe mer enn det. Det er uansett bra at han sier ifra, avslutter Mønster Nielsen.

Les også

Nå feier kommunen for egen dør – bilen kostet to millioner

Kommentarer til denne saken