Gå til sidens hovedinnhold

Takk for valgkampen

En lang valgkamp er over, nå står kun valgdagen igjen.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

(Jarlsberg Avis)

Holmestrand: Vi som er på bildet her, synes det er viktig å vise at vi kan være uenige politisk og jobbe for hvert vårt parti sine saker - men at vi har det hyggelig sammen og gjerne slår av en god prat med hverandre. Og heldigvis kan vi gjøre det igjen - etter en lang koronaperiode.

I helgen gikk vi fra hverandre etter mange uker i valgkamp, og ønska hverandre godt valg og lykke til.

Selv om det er stortingsvalg, er det i stor grad oss lokale folkevalgte og de lokale partiene som driver valgkampen.

Visste dere at alle de dere ser på stand i kommunen vår er folk som gjør dette på fritiden sin og ved siden av jobb og familie og alle andre forpliktelser? De gjør det fordi de har et stort engasjement for demokratiet og fordi de tror på at de kan være med å gjøre en forskjell i positiv retning.

De lokale folkevalgte leser i hverdagen tusenvis av sider med sakspapirer, snakker med innbyggere, får og tar telefoner og orienterer seg i alle saker som er til behandling. De koker kaffe og står på stand. Tar i mot ris og ros. Debatterer saker og snakker med media.

De bruker timevis hver uke, for en meget beskjed godtgjøring, for å gjøre en god jobb for fellesskapet vårt.

Alt dette gjør de fordi demokratiet vårt er avhengige av at vi som er innbyggere engasjerer oss.

Det er alltid plass til flere i alle partiene våre, så hvis du kjenner på et engasjement og et ønske om å gjøre demokratiet og kommunen vår enda bedre, er du velkommen med i gjengen!

Kommentarer til denne saken