Gå til sidens hovedinnhold

Takk for at du tester deg!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

For å holde kontroll på smittesituasjonen er det viktig at alle som mistenker de kan være smittet med koronavirus tester seg. Ved sykdomsfølelse og nyoppståtte luftveissymptomer er det viktig at man holde seg hjemme og tar kontakt for testing.

Dette er et viktig bidrag i kampen mot covid-19.

Du skal testes hvis:

Du har symptomer på koronavirus, som feber, hoste, tungpustethet, hodepine, slapphet, nedsatt lukt- eller smaksans og muskelverk. I noen tilfeller kan også sår hals, rennende eller tett nese og nysing være symptomer.

I veldig sjeldne tilfeller kan kvalme/oppkast, diaré, magesmerter, forvirring og svimmelhet være symptomer.

Hvis du er syk, hold deg hjemme.

Alle som har symptomer på korona bør teste seg.

Barn i barnehage- og barneskolealder med kun lette symptomer på luftveisinfeksjon, kan se an symptomene og holdes hjemme et par dager før eventuell test. Ved feber og hoste bør barnet testes for covid-19. Ved rask bedring kan barnet gå tilbake til barnehage/skole uten at testing gjennomføres.

Har barnet rennende nese som eneste symptom, men ellers i god allmenntilstand, behøves ikke barnet å holdes hjemme eller testes.

Ungdom bør testes på lik linje som voksne

Sykdomsbildet ved covid-19 hos ungdom likner mer på det hos voksne, særlig jo eldre ungdommen er. Ungdom som har fått symptomer på luftveisinfeksjon de siste 24 timene skal være hjemme fra skolen og kontakte teststasjon for å testes for covid-19. Dette gjelder også ved milde symptomer.

Takk for at du tester deg!

Kommentarer til denne saken