I mai har orienteringsgruppa i Sande Sportsklubb hengt ut månedens post på Stuåsen. Dette er et overraskende fint utsiktspunkt på 242 meter over havet. Stuåsen er et gammelt trigonometrisk punkt med flott utsikt over Sande-dalen og utover sjøen. Turen er ikke særlig lang og tung, bare omtrent to kilometer hver vei.

Vår tur tar utgangspunkt i pukkverket i Hanekleiva hvor det er en ganske stor parkeringsplass. Der starter en grusvei vestover som man skal følge rett fram langs et stort hogstfelt. Etter en kilometer kommer man til en snuplass under en kraftledning. Her slutter grusveien, og man skal fortsette rett fram på den største kjerreveien (merket med røde merkebånd). Følg kjerreveien 200 m og ta sti til venstre, også her er det merket. Så skal man bare følge stien videre den siste biten opp til toppen. Selve posten er en rød/hvit postkasse som henger godt synlig på et tre. I kassa ligger en bok hvor man skriver navnet sitt.

Dette er også en tur for de som liker å sykle. Det er lett å sykle helt inn til den siste stien opp til toppen.

Kartutsnittet er hentet fra Turkart Vestskogen som er til salgs i sportsforretningen i Sande. Orienteringsgruppa i Sande SK håper at flest mulig besøker posten. Vi ønsker alle gamle og nye deltagere en god tur!