Lørdag 12. mars var Sande Sportsklubb judo i Nadderudhallen på stevnet Ippon cup. Stevnet var lagt opp til både barnestevne og Norgescup for ungdom og voksne, noe som samlet ca. 340 utøvere fra hele landet.

Det hele startet med de aller minste og fra Sande stilte vi med 17 barn. Her var det utrolig god innsats, med mange gode kamper og stor iver. Flere deltok på judo-stevne for første gang og det er en spesiell følelse å stå der på matta helt alene for kjempe sin kamp. Her er ikke det viktigste å vinne kampen, men å overvinne frykten og føle mestring. Og nettopp det gjorde samtlige med glans.

Etter at barna fikk utdelt sine velfortjente medaljer var det ungdommene våre som skulle til pers. I para-judo startet Tuva Grønlie Johansen opp med to sterke kamper. Hun nok en gang var overlegen i sin klasse og tok med seg gullet hjem til Sande. Det samme gjorde Sverre Zachariassen i U15 – 50 kg, Kajus Stabulionis i U15 + 66 kg, Anna Grambo i U18 – 63 kg og Una Steffensen Rojahn i senior -63 kg.

I gutter U18 – 46 kg tok Sofian Niane med seg en god sølvmedalje. Det samme gjorde Mahmoud Slaibi i U18 – 55 kg og Nizar Khleifgazaleh i U18 – 60 kg. Mats Eek Gerhardsen tok også med seg sølvet i både U21 – 60 kg og i senior – 60 kg.

Bronsemedaljer ble det også på SSKs utøvere. Elias Niane var uheldig i semifinalen sin og tapte kampen han selv forventet han skulle vinne. Han endte dermed på delt bronsemedalje i U18 – 66 kg og er klar for revansje ved neste anledning. Birger Larssønn endte også med bronse i U18 – 90 kg etter harde kamper, men var godt fornøyd med det.

Audun Hansteen gikk i en meget sterk gruppe i U18 – 73 kg. Han endte til slutt opp med en delt 5 plass, mens søsteren Elisabet Hansteen fikk 4. plass i senior damer – 57 kg.

Med alle disse gode plasseringene sørget utøverne fra Sande at SSK judo ble nest beste klubb på dette norgescup-stevnet. Dette er en sterk prestasjon, med tanke på at klubben kommer fra en liten kommune. Mange i judo-miljøet har stilt spørsmålet om hvordan vi får til dette og svaret er ganske enkelt. Gode trenere, godt miljø og gode treningsfasiliteter. Hovedtrener Samir Rabah har derfor mye av æren for dette resultatet. I tillegg gjør trener Hani Alsaid en fantastisk jobb med barnepartiet, som gir rekruttering til ungdomspartiet.