Gå til sidens hovedinnhold

Tour of Norway fra Svelvik gjennom Sande

Artikkelen er over 2 år gammel

Sykkelryttere fra 25-30 nasjoner med flere Tour de France-lag starter i Svelvik, passerer Sande og har målgang i Horten 16. mai. Mange lokale veier stenges i perioder under rittet.

Tour of Norway

Det legges opp til storstilt folkefest i Svelvik timene før start av Tour of Norway.

På Dampskipsbrygga vil det være underholdning med musikkorps og mannskor fra klokken 10.00 til 12.00.  Bli med for å skape liv i Svelvik før starten. Ta gjerne turen fra Sande for å hjelpe Svelvikingene.

Defilering før start

Alle syklistene presenteres i sentrum av Svelvik klokken 12.30. Etter dette vil rytterne defilere rundt i Svelvik sentrum og øvre Svelvik før de setter kursen mot startstreken ved Skjønheim, like ved Homansberget camping,  hvor startskuddet går klokken 13.30.

Les også: Satser på pallen i Barcelona

Bli med på festen

Publikum oppfordres til å ta med seg flagg og bli med for å lage feststemning i Svelvik før løpet starter. Serveringsstedene i byen holder selvsagt åpen så det blir anledning til å kjøpe både pølser, brus, god mat eller godt drikke. På Dreggen Kro&Vertshus stiller de opp med buffet med både kald og varm mat.

Langs løypa stiller mange med flagg og heiarop. Svelvik Produkter og Jensen Møbler tar med seg sine ansatte ut for å heie.

Fra start gjennom Sande til mål i Horten.

Første etappe:

Arrangøren regner med at rytterne passerer Sande cirka klokken 13.50. De kommer da fra Svelvik og sykler da Fv 319 (Sandebuktveien) til de ved YX tar av til høyre og sykler Fv 313 (Gamle Sørlandske) til de tar av mot Tufte før nedkjøringen til E18. De fortsetter til rundkjøringen før Skoger og tar av Fv 950 (Unelsrudlina) mot Konnerud.

Så går turen via Konnerud, Mjøndalen, Vestfossen og Darbu, hvor det for øvrig er lagt opp til en spurt. Deretter sykles det langs Eikeren gjennom Eidsfoss, Sundbyfoss, Hof til Revetal hvor ny spurt er lagt inn. Så går rittet via Kåpeveien og deretter Undrumsveien til Barkåker, Åsgårdstrand via Skoppum til Horten hvor det er målgang.

Ta med flagget og hei rytterne frem i Sande

 

Om du ikke har anledning til å dra til Svelvik, så er det god anledning til å heie på rytterne både før Sande, gjennom Sande og etter Sande.  Spesielt god anledning når rytterne sykler Sandebuktveien fra Bekke til YX-krysset. Kanskje blir det flaggvifting når de passerer Selvik skole.

Det er alltid en spesiell opplevelse å se verdenseliten passere i et sykkelritt som Tour of Norway.

Kommentarer til denne saken