Gå til sidens hovedinnhold

Sesongstart i Larvik

Artikkelen er over 5 år gammel

Nå er endelig sesongen i gang, og første rittet er allerede gjennomført med bra deltakelse i nesten alle klasser.

TEVEBU cup er et lavterskeltilbud som er satt med mål om å skape rekruttering til terrengsykling i regionen. Yngste rekrutter har klasser fra 6–7 år, med tilpasset utfordringer i løypa. For 2016 sesongen har flere klubber gått sammen for å starte opp en regionscup åpen for alle som ønsker å sykle.

Cupen er laget spesifikt for å rekruttere, og er en «snill» inngang til terrengsykling med startnummer på styret. Runde 1 – arrangør Nanset IF Sykkel, sted: Vikerøya i Larvik.

LES OGSÅ (SA+): Klisterfritt legger begrensninger 

Nanset IF Sykkel har et fantastisk sted her tilrettelagt for terrengsykling. Løypene går i forholdsvis flatt «skjærgårdsterreng», som da inneholder alt fra flytstier på myke skogsbunner, til sykling på sva helt ute ved vannkanten. Det kreves tekniske ferdigheter, god balanse og ikke minst guts til å kaste seg utfor drop/hopp og «skumle» utforkjøringer.

I utgangspunktet forventet nok de fleste en snill start på rittsesongen. Det viste seg at løypene var tyngre enn forventet, så for mange ble dette en knalltøff start på sesongen. Mange rødsprengte kinn i målområdet, som tok for seg av kakefatet med god samvittighet.

LES OGSÅ (SA+): Kreative ungdommer i Sande 

For de yngste rekrutter (7-8 år) synes nok noen foreldre at løypene så vel spennende ut, kan nevnes at alle klasser skulle også gjennom dette partiet. Rask oppsummering i etterkant avkrefter at dette var skummelt, det viste seg at de yngste rekrutter klarte seg minst like bra som de større

Deltakere fra SSK sykkel:

M/K 7–8 år: Maren Agard, Max-William Enerhaugen og Eline Ekroll.

M/K 9–10 år: Malin Elvegård, Johanne Agard

M/K 11–12 år: Serina Roth,, Sivert Ekroll (vinner i sin klasse), Bjørn Agard, Ole Alexander Enerhaugen. Dette var den største gruppen på rittet.

For de større, fra 13 år og oppover, hadde arrangøren brukt selve «indrefileten» av tilgjengelige sykkelstier, som gikk sikk sakk igjennom et teppe av hvitveis.

Arrangøren hadde lagt vekt på morsomme flytstier, med varierende utfordringer i terrenget. Grusritt kilometer på kilometer finnes det flere av, men yngre terrengryttere vil nok ønsker seg litt mer spenning på turen. Og det fikk de!

Deltakere:

M/K 13–14 år: Fredrik Elvegård, Thomas Roth (vinner i sin klasse). Master: David Ekroll

Kommentarer til denne saken