NM-bronse i judo

To dager NM-bronsen ble Siawash Naqibi (t.v.) tildelt grønt belte fra hovedtrener Sven-Ove Johansen.

To dager NM-bronsen ble Siawash Naqibi (t.v.) tildelt grønt belte fra hovedtrener Sven-Ove Johansen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Siawash Naqibi fra Sande Sportsklubb sikret seg bronse i judo-NM for ungdom.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Mesterskapet var for ungdom under 15 år og under 55 kilo.

Siawash Naqibi har nettopp gått opp en vektklasse og var spent i forkant av stevnet, forteller leder i SSK judo, Simon Gerhardsen.

Den første kampen var lenge jevn og store deler av kampen skjedde nede på gulvet (newasa). Et godt stykke ut i kampen viste Siawash at det også er viktig med god kondisjon i judo. Motstanderen begynte å bli sliten og Siawash satte inn støtet med et kast som heter drop- seionage.

- Kastet ble perfekt utført, motstanderen landet rett på ryggen og Siawash vant med ippon, melder Gerhardsen.
 
Den andre kampen tapte SSK-gutten, mens det ble seier i tredje kamp, der Siawash Naqibi fikk vist at han også er sterk i bakkekamp, eller newasa, som det heter på judospråket.

I fjerde og siste kamp møtte Siawash han som vant klassen. Sandegutten jobbet hardt og hadde flere gode forsøk på å kaste motstanderen, men det holdt ikke.
 
- Siawash har i løpet av vinteren trent hardt for å komme dit han er nå. Han har fortsatt mye å gå på teknisk, men det han allerede viser nå lover meget godt. Med et bredere spekter av teknikk, vil Siawash komme langt i judo, sier Simon Gerhardsen.
 
To dager etter NM-bronsen gikk Siawash Naqibi også opp til gradering til grønt belte.

- Dette har et omfattende pensum, men Siawash viste at han hadde god kontroll. Sensor og hovedtrener Sven-Ove Johansen var meget godt fornøyd med det han så, forteller en stolt judo-leder.

Artikkeltags