Skal representere Norge

Lena Sjøl er en sterk 16-åring og hun deltok i NM i 2013.

Lena Sjøl er en sterk 16-åring og hun deltok i NM i 2013. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Lena Sjøl (16) er plukket ut til å representere Norge under Nordisk mesterskap i februar.

DEL

Lena konkurrerte allerede før hun var rekrutt på spesialdispensasjon fra Norges styrkeløftforbund, da var hun 11år. Nå er hun 16 år og har bare blitt bedre og bedre.

Den sterke jenta har allerede rukket å sette syv norske rekorder. Hun er også den yngste i Norge som har oppnådd kravene til elitemerket både i benkpress og styrkeløft.

Stprek tenåring

Ungjenta har vist sterke resultater og ble i 2013 tatt ut som deltaker på regionslaget.
I tillegg har hun nylig blitt plukket ut for å representere Norge under nordisk mesterskap i februar, men det er ingen tilfeldighet. Lena trener seriøst og bruker mange timer i uka på styrketrening, bare fordi det er gøy.
- Jeg trener så hardt som jeg gjør mest fordi jeg syns det er gøy, også oppnår jeg gode resultater og det er jo ekstra moro. En annen grunn til at jeg trener hardt er fordi jeg er på regionslaget og det er de som lager treningsprogram til meg og da må jeg følge det, sier hun.

Allsidig utøver

I tillegg til at Lena er en vellykket og erfaren styrkeløft så er hun en veldig allsidig utøver. Hun spiller fotball for Nordre Sande, og der får hun også bruk for sin styrke. Selv om hun veier drøye 50 kilo så går hun taklinger uten å nøle. Motstanderne kan være jenter som er nesten dobbelt hennes størrelse, men ingen ting ser ut til å stoppe den tøffe jenta. Lena har flere ganger bevist at hun er ei jente med bein i nesa, hun har nemmelig i flere år slitt med kneskaden slatters og hun har gjennomgått en omfattende øre – operasjon, men hun var kjapt tilbake på trening. Lena har også spilt håndball og vært med på friidrett, men hun er sikker på at hun har valgt riktig.
- Jeg har faktisk turnet noen år også, men det ble alt for mye dansing for meg, og håndball var veldig gøy men det var på grunn av kneproblemer at jeg ga meg. Nå spiller jeg fotball, og det er noe av det beste jeg vet, kan hun fortelle. 

Selv om Lena allerede har gjort det veldig bra i styrkeløft så har hun en stor drøm.
- Den store drømmen innen styrkeløft er å komme på landslaget og kunne representere Norge under VM, og selvfølgelig å vinne VM da, avslutter hun med et smil.

Artikkeltags