På medaljejakt i ungdoms-OL

NY ERFARING: Her er judohåpet Kornelius Oliver Eilertsen, Sande, på plass i europeisk ungdoms-OL i Györ.

NY ERFARING: Her er judohåpet Kornelius Oliver Eilertsen, Sande, på plass i europeisk ungdoms-OL i Györ. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Kornelius Oliver Eilertsen (17) fra Sande er klar for sin største oppgave hittil som judoutøver.

DEL

(Drammens Tidende) UNGARN: Han skal i aksjon i europeisk ungdoms-OL i Györ i Ungarn torsdag.

– Ja, dette er det største jeg har opplevd til nå på judomatta. For å komme med til dette mesterskapet måtte jeg ha en pallplass i europacup, og det klarte jeg i Portugal (3. plass) tidligere i år, sier Kornelius Oliver Eilertsen.

I de siste ukene har Eilertsen fått ladet opp godt opp til europeisk ungdoms-OL, med blant annet et opphold på det olympiske senteret i Tyskland.

LES OGSÅ: Tennisproff Andrea (21) møtte veggen: – Kroppen sa helt stopp

Hatt stang ut

Eilertsen stiller i – 81 kilo, som er en av de største judoklassene – 28 utøvere fra 28 nasjoner er på deltakerlisten.

– Jeg går for medalje. Det er helt klart. Hittil i år har jeg hatt litt stang ut i internasjonale konkurranser. Marginene er små, og nå er det min tur, fortsetter Kornelius.

17-åringen fra Sande Sportsklubb ble nummer ni i EM for kadetter i Kaunas (Litauen) tidligere denne sesongen. Han er dessuten norgesmester, og noterte også en 3. plass i nordisk mesterskap.

– Det er sånn noenlunde de samme som er med i ungdoms-OL sammenlignet med EM. Jeg kjenner nivået godt, og vet at jeg har muligheten, kommenterer sandesokningen, som går på NTG Bærum.

Kornelius er på ungdomslandslaget, og i ungdoms-OL er det landslagstrener Albin Dal som følger ham. Dal er optimistisk på det lokale håpets vegne.

– Ja, dette kan veldig bra. Vi er godt i rute, og drillingen foran mesterskapet har gått bra. Nå gjelder det å treffe med den rette strategien fra kamp til kamp, uttaler Dal.

LES OGSÅ: Drammenser ble «irsk mester»

Sterk 4. plass

Helle Hvidsten fra Modum FIK er den andre lokale utøveren i europeisk ungdoms-OL (14-18 år). Det dreier seg om friidrett, og Hvidsten endte på en sterk 4. plass i slegge med et lengstekast på 57.58, og var 104 centimeter fra bronsen.

Det konkurreres totalt i ti idretter i Györ. 43 utøvere fra Norge deltar i fem idretter: Turn, svømming, judo, håndball og friidrett. De andre idrettene i mesterskapet er tennis, basketball, volleyball, sykling og padling.

Totalt er det med rundt 3.600 utøvere fra 50 nasjoner.

LES OGSÅ: Matias (21) slåss om OL-plass

Send oss tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags