Far og sønn til topps

TRANGT I STARTEN: A-finalestarten i åpen klasse skilte ikke stort på bilene.  Foto: Stian Ormestad/Bilcross.no

TRANGT I STARTEN: A-finalestarten i åpen klasse skilte ikke stort på bilene. Foto: Stian Ormestad/Bilcross.no

Pappa Rune måtte via B-finale før han stakk av med seieren i A-finalen, mens junior Joachim slåss med en vrien girkasse og en innpåsliten klubbkompis gjennom fem finalerunder, før far og sønn kunne klatre opp på toppen av pallen – sammen.

DEL

Grønvold er langt ifra et ukjent bilcross-etternavn. Pappa Rune Grønvold fra NMK Sande, har kjørt bilcross i 16 år etter debuten tilbake i 2002.

Det har blitt en hel haug med seiere. Men han har også rukket å formere seg, innimellom all bilcrossen.

I løpet av de senere årene har far Grønvold sendt flere arvtakere i krigen. Både Daniel, Anders og Joachim Grønvold, og en fjerde Grønvold skal prøve seg på klubbløpet senere i høst- Malin Grønvold.

– Det er litt å finne på, absolutt, sier Rune om det å drifte en hel bilpark, bilcrosshelg etter bilcrosshelg.

– Men nå om dagen er det stort sett bare Joachim og jeg som er aktive, så det er «litt mer rolig» nå.

Sølvcrossen gikk ikke helt på skinner for gamlefar Grønvold. Han måtte se seg slått av flere konkurrenter gjennom inneldende omganger, og det ble «bare» en B-finale. Men denne vant Rune greit.

Les også: Rune vant Bø-cupen

En helt rå juniorfight

I A-finalen var det bare å få revet til seg ledelsen, så fort som overhode mulig. Og det klarte Rune, og mens resten av A-finalistene slåss så lakken spruta bak ham, stakk Rune i alternativsporet ved første anledning og var egentlig aldri særlig truet.

For å toppe det hele, klarte Joachim å ta junior-seieren. Det så stygt ut over første langstrekke, med skraping i gearkassa og dårlig med fremdrift. Klubbkompis og argeste konkurrent på banen, Christoffer G. Torgersen (NMK Sande), smatt forbi – og så var slåsskampen i gang.

Det så ut til at Christoffer hadde seieren i lomma, da han gikk inn i alternativsporet med en grei margin. Han kom ut først, men bak kom Joachim med flat pedal og hånden godt plantet på gearspaken.

Joachim kaster seg på inner’n og klarer å komme seg opp i ledelse igjen.

En helt rå fight, der sluttstillingen ble Joachim Grønvold (NMK Sande) foran Christoffer G. Torgersen (NMK Sande) og Emil Sivesind (NMK Gjøvik) på juniorpallen.

For mange er Sølvcrossen, som årets siste todagers storløp, sesongavslutning. Men 2018-sesongen er langt ifra over for familien Grønvold. De vil kjøre mer.

- Det blir Rallebanen siste helga i september på Rune, og Neglespretten i oktober på Joachim.

– Også skal vi begge kjøre klubbløp, og der går Joachim over i åpen klasse – med mål om å slå meg, sier Rune og ler.

Selv om både far og sønn har vunnet mye, har de aldri opplevd å vinne hver sin klasse på ett og samme løp før.

– Dette var helt rått, jubler Joachim mens pappa Rune løfter guttungen til værs.

Artikkeltags