Medaljedryss til Sande SK Judo

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Sande sportsklubb judo var i helgen på Norgescup-stevnet 830-cup i Kongsberg. SSK stilte med elleve utøvere og tok med seg hele ti medaljer hjem.

DEL

I ungdom under 15 år var Preben Væthe Johansen og Mats Eek Gerhardsen med for første gang. Det endte med gull til Preben i – 55 kg og sølv til Mats i – 34 kg.

Preben kom på 2. plass i sin innledende gruppe, men tok seg helt til finalen og fikk der revansj mot puljevinneren. En svært sterk prestasjon.

LES OGSÅ (SA+): Vegard tar styringa på økonomien 

Sølvkamp

Mats hadde svært jevn kamp om sølvet og ved endt kamptid sto det likt. Kampen gikk dermed til «golden score» hvor Mats fortsatte å dominere. Han var svært nære flere ganger ved å avgjøre kampen, men til slutt ga dommeren Mats seieren.

Kasper A. Svendsen er i sitt andre år i U15 og gikk i klassen -42 kg. Dette er en klasse med svært mange gode utøvere. Kasper har trent utrolig godt det siste året og det fikk han nå vist. Han tok seg til semifinalen, men tapte den. Det endte da med bronsemedalje som vi var svært fornøyd med.

LES OGSÅ (SA+): Europamester i styrkeløft 

Sterk prestasjon

I ungdom under 18 år tok Jonas Øvstaas sølv i klassen – 50 kg. Kampen om sølvet sto mellom ham og en utøver fra Haugesund, men Jonas var sterkes og dro seieren i land.

I klassen -60 kg gikk Christopher Boman til bronsefinalen i en stor gruppe. Der møtte han en utøver som er på rekruttlandslaget, men Christopher viste at han også har trent svært godt den siste tiden. Han fikk motstanderen i bakken og holdt ham fast i et holdegrep til han vant kampen. Dette var en svært sterk prestasjon.

LES OGSÅ (SA+): En uke stappfull av kultur 

Dominerte

Kornelius Oliver Eilertsen dominerte igjen sin klasse i U18 – 81 kg og vant på overbevisende måte. Det er svært få i Norge som er på Kornelius sitt nivå i klasse. Han bruker derfor disse stevnene til å trene inn nye teknikker. Hans motstandere fikk dermed luftige svev og en leksjon i god judo. Kornelius deltok også i klassen for ungdom under 21 år. Der ble det sølv, etter at han var litt uheldig mot en utøver fra Estland.

Kornelius kastet estlenderen og dommeren viste full seier. Kornelius trodde dermed at kampen var over, men estlenderen kom bakfra og satte inn en kveling. Sidedommeren gjorde om scoringen og dermed var ikke kampen over likevel. Kornelius ble svært overrasket og måtte gi seg på kvelingen. Han ble først svært irritert, men tok inn over seg at det var bedre han fikk læringen her og ikke på et europacup-stevne. Læringen er å ikke stoppe opp før dommeren sier at kampen er over. En scoring kan gjøres om og da er ikke kampen over.

Helene Eek Gerhardsen måtte denne gangen gå opp en vektklasse i U21, da det ikke var nok utøvere i hennes egen (-57 kg). I denne klassen var det også med to utøvere fra Island.

Helene viste igjen at hun har tatt et langt steg som judo-utøver. Hun vant tre av fire kamper og tapte kun mot en venninne på landslaget som er vektklassen over henne. Dette også til tross for at hun har vært forkjølet den siste tiden.

Helene deltok også i senior, men da den ene utøveren måtte trekke seg ble det kun en kamp. Dette var mot en senior fra Island som er noen år eldre enn Helene. Helene gikk bra, men pusten ble etter hvert tung og hun tapte på et holdegrep.

Overrasket mest

Den som overrasket mest fra SSK var Martin Andre Berg (18 år). Martin startet med judo høsten 2016 og har nettopp gradert til gult belte. Han kastet seg inn i klassen U21 -73 kg og overrasket alle med å gi svært god motstand. Han var faktisk ett par ganger nære ved å få inn kast på langt mer erfarne utøvere og han fikk masse skryt fra sine motstandere etter stevnet.

De var svært overrasket over hvor tøff han var og hva han fikk til. Det er sjeldent at man får inn utøvere i judo i denne alderen som tørr konkurrere. Siden en utøver måtte trekke seg fikk Martin fortjent med seg en bronsemedalje i sitt aller første judo-stevne.

Send oss tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags