Tok gull med favorittkastet

Gullkast: Helene Eek Gerhardsen (blå drakt) fra Sande fikk inn favorittkastet i finalen i Danmark.

Gullkast: Helene Eek Gerhardsen (blå drakt) fra Sande fikk inn favorittkastet i finalen i Danmark. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Helene Eek Gerhardsen slo til med favorittkastet i Copenhagen Open, og sikret gull i finalen i påsken. Nå er hun nær en landslagsplass.

DEL

(Drammens Tidende) DANMARK: Judoutøveren fra Sande Sportsklubb Judo klinte til med topplassering i – 57 kilo i storstevnet i Danmark. På veien til finalen slo hun ut en norsk, dansk, tysk og tsjekkisk utøver.

Eek Gerhardsen er rekrutt til U21 landslaget, og finalemotstanderen i  Copenhagen Open på påskeaften var venninnen Thea Lillegaard som allerede er inne i varmen på U21-landslaget. Stevnet i Danmark er uttaksstevnene til Norges Judoforbund for å komme inn på landslaget.

– For øyeblikket er jeg rekrutt på landslaget, og har vært der i overkant av to år. Det jeg har manglet for å komme inn på hovedlandslaget var to medaljer i utenlandsstevnet, og med gullet jeg fikk i Copenhagen Open i helgen og en bronse fra Danish Open tidligere i år har jeg nå det. Jeg har derfor gode muligheter ved neste uttak som skjer i august, forteller Helene Eek Gerhardsen.

– Jeg var veldig spent før finalen, og jeg hadde håpet på en medalje i stevnet. Nå var jo faktisk gullet innen rekkevidde, sier Sande-utøveren.

Skal trene med olympiatoppen

– Jeg har alltid tapt mot Thea Lillegaard, fram til siste stevnet i fjor da jeg vant. Var derfor spent i forkant av finalen, fordi jeg vet at vi at er veldig jevne. Kampen ble lang og hard, akkurat som forventet. Jeg fikk inn et av favorittkastene mine, Uchi matta, etter omtrent to minutter, og fikk poeng på dette, forteller Eek Gerhardsen.

Kampen fortsatte, men det ble ikke noen flere poeng ut kampen, og etter full tid (fire minutter) vant hun finalen.

– Det var utrolig morsomt å endelig få gull i et utenlandsstevne, stråler Helene Eek Gerhardsen.

Hun går siste året på Sande videregående på idrettslinja, og har individuell toppidrett med judo. Det blir trening minst to ganger hver ukedag, i tillegg til egentrening i helgene. Nå skal  Eek Gerhardsen også begynne å trene med olympiatoppen på tirsdager. Til sammen trener judo-talentet rundt 16–18 timer i uken.

To bronsemedaljer

Totalt samlet Copenhagen Open 580 deltakere fra 14 forskjellige land, og flere lokale utøvere leverte solide prestasjoner.

Fra MIF judo deltok Mathias Kollerud i – 81 kilo. Han er på U23-landslaget, og brukte stevnet for treningens skyld. Klassen hadde ni utøvere, og Mathias vant tre av fire kamper i sin pulje. Det var kun en tsjekkisk utøver som slo ham, den samme som vant klassen til slutt.

Kollerud tok seg videre til semifinalen, hvor han møtte den beste i den andre puljen. Det var en utøver på det svenske landslaget, og Mathias måtte gi tapt. Dermed delt bronsemedalje på MIF judoutøveren.

Kornelius Oliver Eilertsen fra Sande Sportsklubb Judo gikk i klase – 90 kilo. Han ble i år tatt ut til U21 landslaget etter svært gode prestasjoner i 2017.

Eilertsen startet med seier i første kamp mot en norsk utøvere fra Oslo Judoklubb. Videre fulgte han opp med ny overbevisende seier mot en islending, før det stoppet fullstendig. Sande-utøveren ble akutt omgangssyk, og i den neste kampen ble han dømt ut på grunn av passivitet.

Møtte tyngre utøvere

– Det var helt tydelig at han var preget av å være syk. Han tapte også neste kamp, men tok med seg en fin bronsemedalje. Han var helt klart på at dersom han ikke hadde blitt syk, ville han ha vunnet de gjenstående kampene, sier Simon Gerhardsen, leder for SSK Judo.

Hani Alsaid fra Sande Sportsklubb Judo gikk i den åpne tyngste klassen + 90 kilo, og møtte utøvere som var langt tyngre enn seg selv.

– Han gikk hardt ut og scoret poeng, men var uheldig og skallet med motstanderen. Han ble etter hvert uvel og måtte trekke seg fra stevnet, forteller Gerhardsen.


 


 

Send oss tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags