Kjempet for seier – endte på krykker

UHELDIG: Kornelius Oliver Eilertsen under trening i Ungarn i forkant av judo-konkurransen i europeisk ungdoms-OL.

UHELDIG: Kornelius Oliver Eilertsen under trening i Ungarn i forkant av judo-konkurransen i europeisk ungdoms-OL. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Judo-håpet Kornelius Oliver Eilertsen (17) fra Sande har hatt et eneste fokus dette året, og det er europeisk ungdoms-OL. Torsdag endte drømmen i mareritt, da han ble skadet i aller første kamp – og endte på krykker.

DEL

(Drammens Tidende) UNGARN:17-åringen møtte en sterk motstander fra Frankrike i sin første kamp – i europeisk ungdoms-OL i ungarske Györ.

Kornelius forklarer at han var i sin aller beste form noensinne:

– Jeg har forberedt meg på treningssamlinger både i Tyskland og på Toppidrettssenteret i Norge, og jeg har aldri følt meg sterkere. Men midtveis i den første kampen, kjente jeg plutselig smerter i det ene kneet og måtte legge meg ned på matta og hvile. Jeg kjempet videre, men med et dårlig kne ble det tøft, og jeg tapte knepent 0-1, fortalte en trist Sande-gutt etter sin exit fra sitt hittil høyeste mål.

Så i stedet for å kjempe om medalje i – 81-kilosklassen, måtte Kornelius Eilertsen til sykehus i Györ, og etter nøye undersøkelser fant de ut at korsbåndet var delvis avrevet.

– Dette her var sterkt kost for meg, toppidretten er brutal i så måte. Men jeg tenker langsiktig og har lært masse på veien fram til dette ungdoms-OL.  Smertene i kneet har dessuten vært store. Men nå blir jeg her sammen med resten av troppen til søndag, og deretter bærer det hjem til Sande. Til tross for denne nedturen, er jeg mer motivert enn noensinne på judo-satsingen, fortalte en tross alt optimistisk judoutøver på telefon fra Ungarn.

LES OGSÅ: På medaljejakt i ungdoms-OL

Send oss tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags