Holdt nullen igjen på bortebane

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

For andre gang på rad holdt SIF nullen på bortebane, og drammenserne er nå uten tap i de fem siste seriekampene.

DEL

(Drammens Tidende) SARPSBORG: Etter en laber vårsesong, der mange innslupne mål og tap på bortebane var en gjenganger, så har Strømsgodset nå i hvert fall bedret seg betraktelig defensivt på fremmed kunstgress/gress.

Mandag kveld ble det uavgjort 0–0 borte mot tabelltoer Sarpsborg 08, og det er utvilsomt et sterkt resultat. I forrige bortekamp endte det 0–0 mot Molde. Mot Sarpsborg 08 slapp Godset vertene til få sjanser, og i andre omgang kom drammenserne mer med offensivt. Marcus Pedersen var nær å ved å gi SIF ledelsen sju minutter ut i andre omgang – kampens største sjanse. Den første borteseieren kommer nærmere ...

SIF-trener Tor Ole Skullerud sa dette til Drammens Tidende etter kampen.

– Det var en bra gjennomført første omgang defensivt, selv om vi hadde ballen for lite – og ikke skapte noe trykk eller sjanser. I andre omgang var det mye bedre. Vi hadde mer ball, og fikk til gode overganger. Da ble vi farligere, og vi hadde også den største sjansen i kampen – og var også nærmest da å vinne matchen, sier Skullerud, som totalt sett er godt fornøyd med tanke på at dette en meget vrien bortearena å komme til.

– Jeg tror ikke det er mange lag som har demmet så godt opp defensivt mot Sarpsborg 08 her i Sarpsborg. Det som manglet var at vi ikke straffet dem mer etter alle de gode overgangene etter pause. Vi kunne bikket dette vår vei, konkluderer Skullerud.

Sjansefattig omgang

Sarpsborg 08 gikk offensivt til verks og presset Strømsgodset litt bakpå i åpningsminuttene, men lyktes ikke skape sjanser. SIF opptrådte samlet i de bakre rekker, og kom også etter hvert på noen visitter på motstanderens banehalvdel. Etter rundt ti minutter holdt Godset-spiss Marcus Pedersen på å snappe ballen fra Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen som skled.

Godset fortsatte å ligge lavt og kompakt i banen utover i omgangen. Sarpsborg slet med å finne åpninger, mens drammenserne ikke maktet å få i gang overgangsspillet i en særlig stor grad. Tempoet dalte også litt etter en energisk innledning. Det var ikke akkurat underholdende i østfoldbyen.

Dessverre for Strømsgodset så måtte formspiller Tokmac Nguen forlate banen med skade ti minutter før pause. Inn kom Francisco Júnior.

Først helt på tampen av omgangen så kom Sarpsborg 08 til noen halvsjanser, etter at det ble litt hektisk i Godset-forsvaret. Vertenes Tobias Heintz avsluttet de første 45 minuttene med et greit frisparkforsøk som SIF-keeper Espen Bugge Pettersen hadde bra kontroll på.

I en sjansefattig og kjedelig første omgang, faktisk helt uten store muligheter, så leverte Godset en solid defensiv jobb. Men offensivt ble det skapt altfor lite.

– Det blir vanskelig når dommeren blåser på alt. Det er VM i frispark. Dette kunne vært en fartsfylt kamp, sa en litt frustrert Marcus Pedersen til Eurosport etter pausesignalet.

Selv fikk Pedersen gult kort etter 34 minutter for å ha lagt Sarpsborgs Armin Askar i bakken.

Pedersens kjempesjanse

Også i starten på andre omgang var det Sarpsborg 08 som var det mest toneangivende laget. Hjemmelaget kom til en rekke dødballer, og noen nesten-farligheter.

I stedet var det Strømsgodset som kom til kampens første store sjanse i det 52. minutt. Endelig kom høyreback Lars Vilsvik seg fram til dødlinjen og inne foran mål var Pedersen uhyre nør ved å gi SIF ledelsen. Avslutningen fra kort hold ble nærmest mirakuløst reddet på streken av S08-kaptein Joachim Thomassen. Nå hadde Godset plutselig våknet og jaget scoring på Sarpsborg stadion. Like etterpå var de marineblå nær ved å lykkes igjen. SIF var i ferd med å koble et grep om matchen.

Etter en snau time måtte også SIF-stopper Kim André Madsen kaste inn håndkleet grunnet skade.

Godset fortsatte å være mye positive offensivt sett i denne fasen av oppgjøret. Gjestene beholdt initiativet og sto mye høyere i banen – i forhold til det som skjedde før avbrekket.

På slutten så våknet Sarpsborg 08 til liv igjen, og satte SIF under litt press. Men det ebbet ut med 0–0.

PS! Begge SIFs midtstoppere Kim André Madsen og Jakob Glesnes pådro seg sitt tredje gule kort, og må da stå over neste seriekamp mot Rosenborg hjemme 10. september.

Kampfakta

Sarpsborg 08 - Strømsgodset 0-0 (0-0)

Sarpsborg Stadion, 4.378 tilskuere.

Målsjanser: S08 2, SIF 1.

Gule kort: Kristoffer Zachariassen, Joachim Thomassen, Amin Askar, S08. Marcus Pedersen, Kim André Madsen, Jakob Glesnes, Kristoffer Tokstad, Godset.

Dommer: Martin Sleire Lundby, Bøverbru IL.

Bytter SIF: Francisco Júniorfor Tokmac Nguen fra 36. min., Marius Høibråten for Kim André Madsen fra 59. min., Andreas Hoven for Kristoffer Tokstad fra 90. min.

Sarpsborg 08s lag (4-4-2): Anders Kristiansen - Amin Askar, Joackim Jørgensen, Sigurd Rosted, Joachim Thomassen - Ole Jørgen Halvorsen, Matti Lund Nielsen, Kristoffer Zachariassen, Tobiaz Heintz (Nicolai Poulsen fra 69. min.) - Patrick Mortensen, Krepin Diatta.

Strømsgodsets lag:

Espen Bugge Pettersen - 6

Lars Vilsvik - 6

Jakob Glesnes - 7

Kim André Madsen - 7

Jonathan Parr - 6

Kristoffer Tokstad - 3 

Eirik Ulland Andersen - 5

Henning Hauger - 5

Tokmac Nguen - 3

Bassel Jradi - 6

Marcus Pedersen - 4

Francisco Júnior - 5

Marius Høibråten - 5

Send oss tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags