Sandvin på leir i Portugal

Hekk: Carolina fikk gode gjennomkjøringer i  hekkeløp. Alle foto: Tone Simensen

Hekk: Carolina fikk gode gjennomkjøringer i hekkeløp. Alle foto: Tone Simensen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

For 19. året på rad la IL Sandvin treningsleiren til varmere strøk i påsken.

DEL

17 personer fra klubben reiste ned til snøfritt og varmegrader for å forberede seg til friidrettssesongen. Også i år var reisemålet Alfa Mar Beach & Sport Resort, som ligger ved den flotte Algarvekysten. Hotellområdet er stort og har plass til ca 600 personer fordelt på hotell, bungalower og leiligheter. Dette er et av Europas største treningssenter, med supre muligheter for å drive all slags friidrett.

 Det er friidrettsbane med kunststoffdekke og flere kastfelt for kule, diskos og slegge. Det er også tennisbaner utendørs og innendørs, fotballbaner, innendørshall og to godt utstyrte styrkerom. Her er også et eldorado for løpere som kan benytte seg av den 2 km lange terrengløypa, hvor det er arrangert bl.a. EM og VM i terrengløp. I tillegg er det flere kilometer med flotte løpestier langs klippene.

Selv om påsken var veldig tidlig i år, så var vi allikevel heldige med været. Litt grått de to første dagene, men resten av oppholdet var det sol og fint vær.

Utøvere fra mange norske klubber hadde lagt sesongforberedelsene til Alfa Mar.

Mesteparten av den norske kasteliten var samlet og benyttet flittig kastbanene som var til disposisjon på anlegget. For mange klubber har påskeoppholdet blitt en tradisjon. Nye vennskap ble også knyttet. Mange gode norske distanseløpere hadde også funnet veien til senteret.

Landslag fra bl.a. Russland, Polen, Hviterussland og Tyrkia, var gjester på treningssenteret. Blant disse er det medaljevinnere fra både OL, VM og EM. Utøvere fra Sverige, Danmark, Belgia og Frankrike var også representert på treningsleiren.

Sandvin`s utøvere var i varmen i 10 og 14 dager og gjennomførte mange, tøffe treningsøkter.

De aller fleste dagene trente de 2 økter om dagen, med god og variert trening. De som trente mest hadde 26 økter i løpet av de 14 dagene. Det var både teknikktrening (kast og hopp), løpstrening (sprint og distanse), styrketrening, drill, bevegelighet, spenst, basis og bassengtrening. Hovedtrener, Svein-Arne Simensen, hadde travle dager med opptil 3 økter om dagen med forskjellige grupper og øvelser. Til tross for noen småskader, så utførte alle utøverne samtlige treninger med stor innsats.

Utøverne har store ambisjonen for sesongen 2018. Det er flere som sikter seg inn på landslagsdeltakelse, bl.a. Nordisk mesterskap i mangekamp, VM for junior, Nordisk juniorlandskamp, Baltisk mesterskap u/23 i tillegg til de norske mesterskapene. Mange utfordringer for hardtsatsende friidrettsutøvere.

Vannet i Atlanterhavet var kaldt, men allikevel var det flere som tok seg en dukkert for avkjøling.

I løpet av perioden ble det også tid til litt shopping. Nike Store er et «must» for shoppinggale friidrettsutøvere.

Treningsleiren har lagt grunnlaget for en flott friidrettssesong. Stafett- og terrengløpsesongen er allerede i gang og IL Sandvin skal stille på KM i terrengløp, Tyrvingstafetten og Slottsfjellstafetten.

Artikkeltags