Solveig (19) fra Drammen tatt inn i Team Warholm: – Jeg føler meg utrolig privilegert

I GODT SELSKAP: Solveig Hernandez Vråle (i midten) er på treninger daglig i Team Warholm med stjernen Karsten Warholm (t.v.) og suksesstrener Leif Olav Alnes.

I GODT SELSKAP: Solveig Hernandez Vråle (i midten) er på treninger daglig i Team Warholm med stjernen Karsten Warholm (t.v.) og suksesstrener Leif Olav Alnes. Foto:

Solveig Hernandez Vråle (19), den talentfulle hekkeløperen fra Drammen, er tatt inn på laget til verdensmester Karsten Warholm og suksesstrener Leif Olav Alnes.

DEL

(Drammens Tidende) OSLO: I mange år har friidrettshåpet Solveig Hernandez Vråle fra Drammen satset på mangekamp. Men etter resultatene den siste tiden har 19-åringen bestemt seg for å gå hundre prosent for 400 meter hekk. I fjor kom hun til semifinale i U20-VM i denne øvelsen.

400 meter hekk er også spesialøvelsen til den norske friidrettsstjernen Karsten Warholm. Han er både verdensmester (2017) og europamester (2018). Vråle er foran 2019-sesongen tatt inn i meget godt selskap som nytt medlem i Team Warholm.

På dette laget er det kun fire utøvere, og alle prioriterer 400 meter hekk:

Karsten Warholm (22), Amanda Iuel (24), Elisabeth Slettum (32) og Solveig Hernandez Vråle (19). «Sjefen» er Warholms suksesstrener Leif Olav Alnes.


TEAM WARHOLM: Dette er Team Warholm 2019. Fra v.: Elisabeth Slettum, Karsten Warholm, Solveig Hernandez Vråle, Leif Olav Alnes og Amanda Iuel.

TEAM WARHOLM: Dette er Team Warholm 2019. Fra v.: Elisabeth Slettum, Karsten Warholm, Solveig Hernandez Vråle, Leif Olav Alnes og Amanda Iuel. Foto:

– Hvordan er det å bli med på et lag der nivået er verdensklasse?

– Jeg føler meg utrolig privilegert som får muligheten – og lov til å være med. Her er det jo bare fire utøvere. Ikke alle slipper inn i dette regimet. Dette er utvilsomt meget motiverende. sier Solveig Hernandez Vråle, som gikk fra Sandvin til Oslo-klubben Tjalve etter 2018-sesongen.

Før det representerte hun Sturla.

LES OGSÅ: Ola (24) slo til i Berlin – og under innendørs-NM

Warholm: – Passer perfekt inn i vår gruppe

Karsten Warholm synes at det er veldig hyggelig å ha med Vråle på laget.

– Solveig er dedikert og står på under hver trening. I tillegg er hun blid og morsom å være sammen med. Hun passer perfekt inn i vår gruppe. Og vi er heldige som har fått henne med, sier Warholm i en sms til Drammens Tidende.

Det sier seg selv at Vråle er med i en ambisiøs treningsgruppe. Team Warholm trener seks dager i uka på forskjellige steder i Oslo (Olympiatoppen, Bislett og Vallhall), og noen av øktene kan være seks til sju timer lange. Søndag er fridag.

– Jeg prøvde meg på et par treninger i fjor høst, og det funket bra. De andre utøverne ville ha meg med, så jeg fikk klarsignal. Det er interessant å se hva som ligger bak av hardt arbeid når det gjelder Warholms resultater, forteller drammensjenta.

NM-BRONSE: Solveig Hernandez Vråle (19) med nummer 244 på brystet, løp inn til NM-bronse på 400 meter hekk i Byrkjelo 2018.

NM-BRONSE: Solveig Hernandez Vråle (19) med nummer 244 på brystet, løp inn til NM-bronse på 400 meter hekk i Byrkjelo 2018. Foto:

LES OGSÅ: Ellie (13) – alpintalent slapp jubelen løs

Langtidsprosjekt

Solveig Hernandez Vråle legger ikke skjul på at det er lett å tro at hun skal sette personlige rekorder i fleng ved nå å trene i Team Warholm. Men Vråle er innstilt på at ikke forventningene skal bli for høye.

– Først og fremst er dette et langtidsprosjekt. At jeg er med i Team Warholm, eller «Team Alnes» som vi på laget kaller oss, er ingen garanti for at jeg skal bli verdensmester noen gang. Men sjansen er mye bedre ved å være med her, kommenterer Solveig.

I oppkjøringen til utendørssesongen har Team Warholm allerede vært på to treningsopphold på Tenerife. Neste tur er i begynnelsen av mai. Vråles store mål for sesongen er U23-EM i Gävle (Sverige) til sommeren.

Vråle bor for tiden i Oslo der hun, i tillegg til å drive med friidrett, studerer spansk på Universitetet. Solveig er for øvrig halvt spansk.

PÅ TUR: Her tar Team Warholm en selfie under en treningsleir tidligere i oppkjøringen. Fra v.: Elisabeth Slettum, Amanda Iuel, Leif Olav Alnes, Karsten Warholm og Solveig Hernandez Vråle.

PÅ TUR: Her tar Team Warholm en selfie under en treningsleir tidligere i oppkjøringen. Fra v.: Elisabeth Slettum, Amanda Iuel, Leif Olav Alnes, Karsten Warholm og Solveig Hernandez Vråle. Foto:

LES OGSÅ: Skadelista kortet ned - DHK på sølvplass

Artikkeltags