Gå til sidens hovedinnhold

Smitten har nådd ny milepæl – her er Elins oppfordring til foreldre

– Vi har fått oss en kraftig påminnelse om at pandemien ikke er over ennå.

Det er en ny smittet siden mandag kveld med covid-19, og smittesporing pågår. Det er totalt 41 i isolasjon nå.

Det opplyser Holmestrand kommune i en pressemelding tirsdag ettermiddag. Det nye smittetilfellet betyr at i alt 400 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Antall personer totalt ute av isolasjon er 359. Det har vært ett koronarelatert dødsfall.

Oppfordring

De siste dagene har det blitt påvist smitte flere steder knyttet til skoler og barnehager. Det er forbindelser inn i fritidsmiljøer. Det er tatt mange tester de siste dagene, og kommunen avventer fortsatt en del prøvesvar.

Elin Gran Weggesrud, ordfører i Holmestrand kommune har en oppfordring til kommunens foreldre og foresatte med barn under 18 år:

– Nå er det ekstra viktig at alle tar stort ansvar for å stoppe smitten blant våre barn og unge, og jeg vil oppfordre alle foreldre til å følge ekstra med og hjelpe deres håpefulle med dette, sier Elin Gran Weggesrud.

– Vi har fått oss en kraftig påminnelse om at pandemien ikke er over enda. Jeg vil derfor minne om at viruset kan smitte enten du er i klasserommet eller du er på noen av de populære treffstedene for unge i kommunen vår, som Nordre Jarlsberg Brygge eller Hagemann.

Les også

Flere smittetilfeller på Haga: – Mange lærere er engstelige

Smitte i barnehager og skole

Det ble nylig kjent at en person tilknyttet Haga barnehage har fått påvist covid-19. Smittesporing har vist at vedkommende ikke har hatt direkte tilknytning til barnehagen de siste dagene.

Smitten har derfor ingen konsekvenser for barnehagen i form av karantene, opplyser kommunen.

Ved Galleberg barnehage er det så langt ikke påvist noen nye tilfeller. Kommunen avventer flere prøvesvar.

Ved Haga skole er enkelte ansatte samt 4. og 5. trinn i karantene, og nærkontakter i deres husstand er i ventekarantene. Alle elever og foresatte ved Haga skole er oppfordret til å teste seg.

Ved Gjøklep ungdomsskole er en klasse ved 9. trinn satt i karantene. Det er ikke påvist nye tilfeller fra testene tatt i forbindelse med testing av disse nærkontaktene.

En klasse på hvert trinn i 8. og 10. er også i karantene. Kommunen har ikke fått svar på disse testene.

Kommunen beklager at det sto feil i gårsdagens pressemelding sendt på kvelden. Smitte tilknyttet en klasse på 9. trinn ble oppdaget fredag 23. april, og tilknyttet en klasse på 8. trinn/10. trinn i går mandag 26. april.

Kommentarer til denne saken