Gå til sidens hovedinnhold

Slik finner du månedens post for april

Årets første Månedens Post ligger langs den gamle jernbanetraseen mellom Gutu og Galleberg.

Innsendt

Selv om det fremdeles er skiføre på Vestskauen, starter vi opp igjen månedens post med en tur nede i bygda. Vi kommer til å henge ut en ny post hver måned fram til og med oktober. I fjor besøkte i gjennomsnitt 137 personer hver post, noe som var en nedgang fra året før. De første postene hadde imidlertid rekordstort besøk. 38 personer var på alle postene, og av dem var det 8 barn. Vi håper på minst like stor deltagelse i år! Etter sesongen trekker vi ut premier blant de voksne som har vært på alle postene, og i tillegg vil alle barn som har vært på minst 5 poster få premie.

Årets første post ligger langs en turvei mellom Gutu og Galleberg. Det er flere mulige ruter fram til posten. Vi anbefaler å parkere ved idrettsanlegget til Nordre Sande IL og følge Gutugata østover. Etter litt under 1 km, etter motorveibrua men like før jernbanebrua, finner du starten på turveien på høyre side. Turveien går sørover i traseen til den gamle Vestfoldbanen. Selve veien er forholdsvis flat, men den er omgitt av et kupert kulturlandskap med god utsikt ned til elva Bremsa. Da posten ble hengt ut, 25. mars, var vannføringen i elva forholdsvis stor, og Gutufossen i nord var et flott syn. Etter ca 1,4 km sørover langs turveien finner du postkassa. Den henger der veien passerer under jernbanen. Har du lyst på en lengre tur, er det bare å følge veien videre fram til gamle Galleberg stasjon. Du kan finne mer informasjon om turen på: https://skinnelangs.no/index.php?trail=47

På grunn av den pågående coronasituasjonen er det IKKE registreringsbok i postkassa. I stedet har vi klistret en lapp på utsiden av postkassa. Der er det et spørsmål dere enkelt finner svaret på. Send SMS med navn, alder på evt. barn og svar på spørsmålet til telefonnummeret angitt på lappen.

Orienteringsgruppa i Sande SK håper at flest mulig besøker posten. Vi ønsker alle gamle og nye deltagere en god tur!

Kommentarer til denne saken