Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir 17. mai hos restaurantene: – Helt fullbooket

Artikkelen er over 1 år gammel

Årets nasjonaldag blir annerledes for de aller fleste, også for restaurantene i byen. Med færre bordsettinger er det kamp om plassene hos de populære spisestedene.

For abonnenter
(Drammens Tidende)

DRAMMEN: – Hos oss har vi venteliste, det er helt fullbooket innendørs, forteller Harald Berger, daglig leder hos Bølgen og Moi AS.

Berger forteller at årets feiring blir annerledes enn tidligere år, men at det blir servering både ute og inne. Utendørs er det førstemann til mølla som gjelder.

– Det blir en verdig feiring tilpasset reglene for smittevern, med musikk og ledig kapasitet ute om sola skinner.

Til tross for at feiringen blir noe roligere i år, har bordene inne likevel blitt revet bort.

– Det begynner å bli en stund siden lista var full. Mange bestiller et år i forveien.

Restauranten kommer til å ta en rekke hensyn.

– Vi har ikke like stor kapasitet nå på grunn av koronasituasjonen. Det blir en roligere feiring med smittevern i fokus. Det skal være en meters avstand mellom gjestene våre.

Førstemann til mølla

Hos naborestauranten Skutebrygga har det også vært stor interesse for bordbestilling i forkant av årets nasjonaldag. Daglig leder Tomas Hernandez forteller at feiringen blir annerledes, men at de gleder seg over å kunne holde åpent.

– Vi har plass til 65 inne og 140 ute, så det er færre sitteplasser enn vanlig på grunn av koronaviruset.

Mange har bestilt bord allerede, men de har fortsatt noen plasser ledig innendørs.

– Inne kan man bestille bord, men utendørs er det førstemann til mølla som gjelder.

– Hva er forventningene til 17. mai i år?

– Vi kan ikke forvente samme omsetning som før da det er færre sitteplasser. Men dette blir bra, vi har ingenting å klage over.

Hernandez holdt lenge stengt på grunn av koronaviruset, men gjenåpnet restauranten i april.

– Folk tar hensyn når de kommer innom. Det er en fryd å jobbe om dagen, oppsummerer han.

Champagnefrokost på «Brunosten»

På Quality Hotel River Station blir det 17. mai-stemning fra morgen til kveld, skal vi tro administrerende direktør Anne Margrethe Tveit.

– Vi starter med champagnefrokost og avslutter med 17. mai-middag. I tillegg har vi overnattingspakker, slik at folk kan dra på hotellovernatting i sin egen by på nasjonaldagen.

– Hvordan har interessen vært?

– Det har kommet inn noen bestillinger, men jeg tror mange sitter litt på gjerdet med tanke på 17. mai-planene i år. Men champagnefrokosten viser seg å være et populært tilbud.

Tveit har stor tro på at årets feiring, tross omstendighetene, skal bli omtrent like bra som drammensere er vant med fra tidligere år.

– Vi skal gjøre vårt for å dekke til fest og for at gjestene skal ha 17. mai-følelsen, forteller Tveit, som påpeker at de har halvert bordsetningen for å sørge for tilstrekkelig avstand mellom gjestene.

Fortsatt noe ledig

Driftsleder Martin Vogel hos Jonas B. Gundersen forteller at de fortsatt har noe ledig kapasitet på nasjonaldagen.

– Utendørs tar vi ikke bordbestillinger, men det er en del som har bestilt bord inne. Det er fortsatt noe ledig hos oss, forteller han.

Vogel ser ikke for seg en tradisjonell 17. mai i år.

– Det er vanskelig å si hvordan det blir, men noen feststemning kommer det nok ikke til å være. Det blir en litt sånn halvveis 17. mai, men vi gjør det beste ut av det.

Utendørs har de nå plass til 46 personer, noe som er langt mindre enn normalt for restauranten på Bragernes torg.

– Alle kommer til å sitte med en meters avstand og vi har begrenset åpningstid.

Han konkluderer med at pågangen i forkant av nasjonaldagen har vært mindre i år enn tidligere, men at de stadig får bordbestillinger og henvendelser.

Holder stengt

Det er imidlertid ikke alle som holder åpent på årets nasjonaldag. Frukt og Grønt på Strømsø har har tidligere holdt åpent på nasjonaldagen, men velger i år å holde stengt.

– Dette er barnas dag og mange av våre ansatte har familier selv. I tillegg så faller 17. mai på en søndag i år, og det er en dag vi vanligvis har stengt, forteller daglig leder Jon Christian Thomassen.

De har allikevel fått flere henvendelser fra en rekke drammensere.

– Det har vært litt pågang fra folk som lurer på om vi holder åpent. Vi har derfor valgt å lage en grillpakke som kan hentes dagen før.

Øvrige restauranter:

* Pigen - Holder åpent 12-20. Har ledig kapasitet - Bordbestilling inne, førstemann til mølla ute.

* Bragerneskroa - Holder åpent 10-23. Tar ikke i mot bordbestillinger i forkant.

* Egon - Holder åpent 10-22. Tar i mot bordbestillinger på e-post.

* Anchas Bodega - Åpent.

* Bølgen og Moi - Åpent. Fullbooket inne, førstemann til mølla ute.

* Skutebrygga - Åpent. Noe ledig kapasitet inne, først til mølla ute. Åpent 11-20.

* Jonas B. Gundersen - Åpent, noe ledig kapasitet inne, først ut ute.

* Frukt og Grønt - Stengt.

* Cappadocia CC Drammen - Holder åpent 10-21. Tar i mot bordbestillinger på e-post.

NB: Drammens Tidende tar forbehold om at ikke alle byens restauranter er inkludert i denne oversikten, men at dette bare er noe av det Drammen har å tilby på nasjonaldagen.

Kommentarer til denne saken