Gå til sidens hovedinnhold

Setter døra på gløtt for Unik

Artikkelen er over 6 år gammel

Det er kanskje ikke over for Unik-tilbudet likevel. Fylkeskommunen vil se på muligheten for å gi ekstra penger til Sande videregående skole.

– Vi kommer til å se på muligheten til å fortsette aktiviteten i Unik-tilbudet. Vi skal informere våre politikere og ta saken opp i Fylkesutvalget i slutten av mai, forteller utdanningsdirektør Øyvind Sørensen i Vestfold fylkeskommune.

I forrige uke fortalte Sande Avis nyheten om at Unik-tilbudet skulle legges ned på grunn av kutt i budsjettet.

LES OGSÅ: Kroken på døra for Unik-tilbudet 

Det fikk flere til å reagere. Frp-representant Jan Fredrik Vogt henvendte seg til partifelle og leder i Hovedutvalg for utdanning Frode Hestnes (Frp) i Vestfold fylkeskommune. Ap-representant Elin Weggesrud tok kontakt med Aps gruppeleder og partiets medlemmer i utdanningsutvalget i fylkestinget og ordfører Haslestad sendte brev til fylkesordfører Per-Eivind Johansen om saken.

Også blant leserne var engasjementet stort. Facebook-gruppen "Ikke legg ned Unik" ble opprettet og fikk raskt over 850 medlemmer.

– Ta vare på gruppen

Etter at Hestnes henvendte seg til administrasjonen på mandag, kom svaret raskt.

– Vi ser at Unik-tilbudet er avhengig av at skolen får ekstra midler. Jeg drøftet saken med fylkesordføreren i dag. Vi ønsker å opprettholde flest mulige tilbud på skolene. Dette dreier seg jo ikke om så veldig mange elever. Det finnes flere alternativer, men vi ønsker å ta vare på denne gruppen, sier Sørensen.

Hovedutvalgsleder Frode Hestnes er fornøyd med at saken blir tatt videre.

– Dette viser at henvendelsen fra Vogt hadde en effekt. Sånne saker kommer innimellom. Nå kommer det opp til politisk behandling i mai og jeg regner med at de fleste partiene ønsker dette, sier Hestnes.

– Hva vil skje med Unik videre framover?

– Dette handler om enkeltskjebner og vi tar ansvar for å finne pengene. Man man kan jo spørre seg hvordan det ble slik. Vi må jo se hvordan behovet blir fra elevene framover. Men dette gir et signal, sier Hestnes.

Kommentarer til denne saken