Setter døra på gløtt for Unik

Mange har engasjert seg i Unik-tilbudet. Nå får de kanskje  penger til å fortsette.

Mange har engasjert seg i Unik-tilbudet. Nå får de kanskje penger til å fortsette. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Det er kanskje ikke over for Unik-tilbudet likevel. Fylkeskommunen vil se på muligheten for å gi ekstra penger til Sande videregående skole.

DEL

– Vi kommer til å se på muligheten til å fortsette aktiviteten i Unik-tilbudet. Vi skal informere våre politikere og ta saken opp i Fylkesutvalget i slutten av mai, forteller utdanningsdirektør Øyvind Sørensen i Vestfold fylkeskommune.

I forrige uke fortalte Sande Avis nyheten om at Unik-tilbudet skulle legges ned på grunn av kutt i budsjettet.

LES OGSÅ: Kroken på døra for Unik-tilbudet 

Det fikk flere til å reagere. Frp-representant Jan Fredrik Vogt henvendte seg til partifelle og leder i Hovedutvalg for utdanning Frode Hestnes (Frp) i Vestfold fylkeskommune. Ap-representant Elin Weggesrud tok kontakt med Aps gruppeleder og partiets medlemmer i utdanningsutvalget i fylkestinget og ordfører Haslestad sendte brev til fylkesordfører Per-Eivind Johansen om saken.

Også blant leserne var engasjementet stort. Facebook-gruppen "Ikke legg ned Unik" ble opprettet og fikk raskt over 850 medlemmer.

– Ta vare på gruppen

Etter at Hestnes henvendte seg til administrasjonen på mandag, kom svaret raskt.

– Vi ser at Unik-tilbudet er avhengig av at skolen får ekstra midler. Jeg drøftet saken med fylkesordføreren i dag. Vi ønsker å opprettholde flest mulige tilbud på skolene. Dette dreier seg jo ikke om så veldig mange elever. Det finnes flere alternativer, men vi ønsker å ta vare på denne gruppen, sier Sørensen.

Hovedutvalgsleder Frode Hestnes er fornøyd med at saken blir tatt videre.

– Dette viser at henvendelsen fra Vogt hadde en effekt. Sånne saker kommer innimellom. Nå kommer det opp til politisk behandling i mai og jeg regner med at de fleste partiene ønsker dette, sier Hestnes.

– Hva vil skje med Unik videre framover?

– Dette handler om enkeltskjebner og vi tar ansvar for å finne pengene. Man man kan jo spørre seg hvordan det ble slik. Vi må jo se hvordan behovet blir fra elevene framover. Men dette gir et signal, sier Hestnes.

Artikkeltags