Satser på digital leksehjelp

Leksehjelp: Ali Elmasoudi og Eivind Stordal er i gang med pilotprosjekt og trenger å samle inn informasjon til en ny læringsplattform. Ut dette året kan Svelvik elever få gratis leksehjelp. Den gamle tavlen blir byttet ut med digitale verktøy med videooverføring med kunnskapsrike mennesker fra hele landet.

Leksehjelp: Ali Elmasoudi og Eivind Stordal er i gang med pilotprosjekt og trenger å samle inn informasjon til en ny læringsplattform. Ut dette året kan Svelvik elever få gratis leksehjelp. Den gamle tavlen blir byttet ut med digitale verktøy med videooverføring med kunnskapsrike mennesker fra hele landet.

Artikkelen er over 4 år gammel

Sandes ungdomsskole og videregående elever får tilbud om gratis leksehjelp på Lær.no ut året.

DEL

Det utvikles en plattform for å gi undervisning i realfag, da trengs input.

Lær.no er en plattform som utvikles for å gi undervisning i realfag for elever fra ungdomsskolenivå og oppover.

– Vi ønsker oppmerksomhet rundt bruk av teknologi, forskning og innovasjon i utdanning. Vi tilbyr gratis realfagsundervisning til alle elever i Sande i en periode fram til over nyttår, sier Ali Elmasoudi og legger til.

– For å bevise at digital teknologi hjelper til økt læring.

Han har mastergrad i matematikk, og er med og utvikler programmet og nå reiser han rundt med Eivind Stordal til kommuner som får tilbud.

– Vi har valgt ut et visst antall kommuner her på Østlandet, hvor blant annet elever i Drammen, Sande og Svelvik har fått tilbudet, og vi håper jo at det er elever i Sande som har behov for tilbudet, og som benytter seg av gratistilbudet, forklarer Eivind Stordal som har mastergrad i matematikk.

LES OGSÅ (SA+): Dette blir den nye rådmannen 

Fleksibel undervisning

– Det er også et fint sted for dem som ligger litt foran de andre på barneskolenivået også. Men det er i hovedsak rettet mot ungdomsskolenivå og oppover, og innenfor realfagene matematikk, statistikk, fysikk og økonomi, et av målene bak er å få flest mulig til å studere realfag, og at teknologien der kan hjelpe, Undervisning over nett er også svært fleksibelt. Vi har undervist elever som har vært på hytta og kunne få hjelp derfra. Når man slipper reisevei blir undervisningen mer effektiv. fortsetter Ali Elmasoudi.

Lær.no

Lær.no fungerer slik at man må inn å registrere seg som bruker, enten via sin Facebook-konto, eller sidens egen innlogging. Inne i systemet registrer man så hvilken skole man går ved, og så kartlegges de enkeltes behov, og så settes det opp en time med lærer. Vi har knyttet til oss et nettverk av dyktige fagfolk og hjernekraft, som sitter klarer til å bistå elever med spørsmål. Så her kan elever fra Sande for eksempel få en time med en fra NTNU i Trondheim. Selve plattformen er toveis så eleven slipper å sitte passivt og bare lytte, det vil si at både lærer, og elev sitter på video, og de deler en felles tavle på skjermen hvor begge kan skrive og legge inn saker. En annen fordel er det at hele timen blir tatt opp, slik at man kan sitte i etterkant og gå igjennom i eget tempo hva som ble gjort og sagt i timen, sier Eivind Stordal.

LES OGSÅ (SA+): Har avdekket graver 

Blir betalingsløsning

I første omgangen er tilbudet gratis, under piloteringen. Men de forteller at planen er å lage en betalingsmodell for tjenesten, når alt er ferdig utviklet.

Målet er at en flink underviser kan hjelpe tre elever per gruppe for å kunne presse prisene ned til 300 kroner per time per elev. Da kan foreldre kunne tilby noe ekstra ved siden av skoleundervisning.

– Vi jobber også med forskning for å finne den beste læringsteknologien for fremtiden. Vi utvikler en intelligent automatisk veileder som kan hjelpe eleven i tillegg til underviser. Den automatiske veilederen stiller spørsmål og finner ut hvor elevens problem områder er. Der ifra kan den zoome inn på disse og videre finne hva som er årsaken. Så kan den tilpasse sine forklaringer til elevens behov. Denne automatiske veilederen jobber også billigere enn alle våre ansatte! Vi skal teste ut disse læringsalgoritmene ved alle videregående skoler. Fire senior forskere ved NIFU skal måle effekt. Forskning vi jobber med er finansiert av Regionalt Forskningsfond Hovedstad med 6 millioner kroner over en tre årsperiode. Partnere er Utdanningsetaten i Oslo og NIFU, runder de to av.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken