Det gror godt i Sande-fotballen for tiden. Det beviste ikke minst Sande Sportsklubbs juniorlag, som ble kretsmestere denne uka i 1. divisjon Buskerud fotballkrets.

De aller fleste i juniorgjengen har spilt fotball sammen siden 6-7 års alderen. Noen har falt fra på veien, og noen nye spillere har kommet til i gjengen de senere åra. Dagens juniorgjeng består av 20 spillere som nå utgjør en stor kameratgjeng. Fokus har hele tiden vært at det skal være gøy å spille fotball. Vi har fokus på å hjelpe hverandre og støtte hverandre og spille hverandre gode. Fotball er et lagspill, og da må hele laget være godt sammen – det holder ikke at noen få er veldig gode alene.

Vårsesongen ble en spennende og tett serie, der altså Sandes gutter ble best til slutt. Sandeguttas siste kamp var mot Hokksund hjemme på Sande kunstgress den 18. juni. Hokksundlaget vant for øvrig da lagene møttes i Hokksund tidligere på våren. Så det var knyttet stor spenning til kampen. Det var stor sannsynlighet for at vinneren av kampen også kom til å vinne hele serien. Sandegutta sto fram fra start med fantastisk innsats og flott samspill. Martin Hauglum scoret kampens første, og 1-0 sto seg til pause. Vi endret litt på formasjonene i pausen, og fikk bedre tak på Hokksunds offensive spillere i andre omgang. Fabian Kleven scoret lekkert vårt andre mål etter corner, og litt før slutt punkterer Magnus Hagen kampen med sin 3-0 scoring. En skikkelig lagseiere med fantastisk innsats i alle ledd av laget!

Så da var det bare å vente på at de andre kampene i seriene ble ferdigspilt. Bare ROS (Røyken og Spikkestad) kunne slå våre gutter dersom de vant sine tre siste kamper. Og det greide de ikke: ROS tapte sin nest siste kamp mot Drammen Ballklubb den 27. juni, og dermed var våre juniorgutter seriemestere!

I tillegg til spillerne (bilde) består laget av Hanne Wøien-Borgen (lagleder), Otto Galleberg (hovedtrener), Kristian Dahl Hauglum (hjelpetrener) og John Galleberg (hjelpetrener). Juniorlaget har også tett samarbeid med Sandes A-lag, og flere av juniorspillerne har også trent og spilt kamper med A-laget. Dette er veldig god trening for juniorene! A-lagstrener Morgan Sannes skal derfor også har ære for juniorlagets prestasjoner.