Gå til sidens hovedinnhold

Seks nye smittede, inkludert én ved Sandetun

Utvider testperioden av alle ansatte og beboere.

– Det er seks nye smittet i løpet av de to siste dagene med covid-19, og totalt 14 i isolasjon nå.

Det opplyser kommunikasjonsrådgiver Suzy Haugan i Holmestrand kommune onsdag ettermiddag.

130 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars. Antall personer avisolert totalt er 116. Det har vært ett koronarelatert dødsfall.

Oppfordrer til testing

Av de seks nye smittede:

■ er en person tilknyttet Sandetun

■ er tre personer smittet utenfor kommunen

■ er en person allerede kjent nærkontakt

■ har en person ukjent smittekilde

Smittesporingsarbeidet pågår.

Kommunens smittesituasjon vurderes uendret.

– Det er viktig at befolkningen har lav terskel for å la seg teste, slik at kommunen fortsatt skal ha kontroll med smittesituasjonen, sier kommuneoverlege i Holmestrand kommune, Ole Johan Bakke.

Status ved Sandetun bo- og behandlingssenter er at det inntil videre fortsatt er besøksforbud.

– Vi utvider testperioden av alle ansatte og pasienter til 23. desember.

Legger vaksinasjonsplan

Kommunen legger nå planer for korona-vaksinering, og det er nå bestemt at denne vil skje i hallene på Gjøklep.

– Vi må være klare når vaksinen kommer, og sørge for en trygg vaksinering av våre innbyggere, sier koordinator for vaksinering i Holmestrand kommune, Christine Berge. I disse dager jobbes det med å få logistikken på plass.

– Først vil vi tilby vaksinering til beboere på våre bo- og behandlingssentre, og de vil få vaksinen der de bor. Kommunen planlegger å gjennomføre vaksinering av innbyggere ved hallene på Gjøklep. Som en følge vil begge hallene stenges for vanlig aktivitet fra 4. januar og inntil videre. En må påregne at dette vil vare i ganske mange uker, opplyser kommunen i en pressemelding.

– Ta hensyn i jula

Samtidig ber kommunen alle om å forholde seg til besøksreglene som gjelder på sykehjem og i omsorgsboliger: Det vil si holde minst én meter avstand under besøk og begrense antall besøkende til hver enkelt beboer.

– Når vi skal begrense sosial kontakt i samfunnet for å redusere smitterisiko så er dette spesielt viktig overfor våre mest sårbare som bor på sykehjem og i omsorgsbolig. Besøk må avtales på forhånd, og vi må påse at det ikke kommer store grupper på besøk samtidig.

– Hvis familier vurderer å ta sine hjem til julefeiring må det fortsatt tas smittevernhensyn: Husk god håndhygiene, gjerne bruk av munnbind når meteren ikke kan opprettholdes, ha ekstra god avstand til andre og foreta desinfisering av hender ved tilbakekomst til sykehjemmet eller omsorgsboligen. De som inviterer noen til julefeiring har ansvar for at de som er syke holder seg hjemme, fastslår kommunen i pressemeldingen.

LES OGSÅ (for abonnenter):

Kommentarer til denne saken