Nylig var Klokkeklovnene på besøk på Sande bo- og behandlingssenter. Dette er en ny aktivitet i regi av Sande Røde Kors.

Klokkeklovnene har som mål å fremme glede og forbedre livskvaliteten til mennesker som lever med demenssykdom. Klovnene har spesialiseringskurs i å kommunisere med demente. De jobber alltid i par, de improviserer i møte med beboerne, de ser etter det friske og har fokus på den enkeltes behov, forklarer Ellen Dahlin Madsen, nestleder i lokallaget.

– Milo og Frøken Fiona spredte glede og fikk spontan respons og god kontakt med beboerne, forteller hun.

Pante-penger

Sande Røde Kors finansierer disse besøkene med midler fra Pantelotteriet.

– Vi er takknemlige for de som allerede trykker på Røde Kors-knappen når de panter, og håper at enda flere vil gjøre det framover. Man kan faktisk vinne 1 million. Vi ønsker også å takke alle kjøpmennene i Sande for at de har Pantelotteriet på sine automater, det gjør det mulig for oss i Røde Kors å opprettholde høy aktivitet. Pantelotteriet hjelper oss å gjøre en forskjell i bygda vår, fastslår Dahlin Madsen.

Rekordbeløp

På landsbasis kom det inn et rekordstort beløp til Røde Kors via Pantelotteriet i fjor, opplyser Røde Kors på sine nettsider. Hele 110 millioner kroner kunne fordeles til lokal humanitær innsats.