Sanderevyen til NM på Høylandet

Sanderevyen er tatt ut til årets revy-NM på Høylandet.

Sanderevyen er tatt ut til årets revy-NM på Høylandet. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Sanderevyen er plukket ut til å delta i NM i revy på Høylandet 1.-4. juli.

DEL

Uttaket til NM i revy – Norsk Revyfestival – er nå klart, og det ligger an til forrykende forestillinger når Norsk Revyfestival tar til, den 1.juli, skriver Norsk Revyfestival i en pressemelding.

En av gruppene som er tatt ut er Sanderevyen med forestillingene "Et rop om hjælp" og "Kollektiv svikt". De skal på scenen fredag 3. juli.

LES OGSÅ: Torgeir og kjendisene til Seilet 

- Det var 244 påmeldte revynummer, fra 14 av landets fylker. Dette er vi meget fornøyd med. Det er så klart trist å avvise så mange revynummer, men vi har fokus på å heve kvaliteten innen norsk revy, og må dermed prioritere slik at kun de beste får delta, innleder fagansvarlig ved Norsk Revyfaglig Senter, Hanne Vilja Sagmo i pressemeldingen.

Stor interesse

Det er en glede å se at interessen for å delta i NM i revy er vedvarende. 100 revynummer er tatt ut.  Hanne Vilja Sagmo er særdeles tilfreds med, og ikke så lite imponert over å se at flere revygrupper jobber så intenst med å heve eget nivå, og at de viser en enorm vilje til å kjempe seg fram til en plass på en høyt ansett NM-scene.

LES OGSÅ: Kunst og kultur i kapellet 

- Det er tydelig at de fornyer seg, og jobber jevnt og trutt for å skape aktivitet og opplevelser for sitt hjemmepublikum, sier Sagmo, og fortsetter:

- Revygrupper som legger ned så mye arbeid for å heve egen kvalitet tar vi seriøst. Dette gagner både aktørene og publikum; resultatet blir bare at forestillingene blir bedre og bedre.

Fra 14 fylker

Tyngden av revygrupper har adresse Nord-Norge, Trøndelag, og Møre og Romsdal, men vi har heldigvis representasjon fra 14 fylker totalt.

Halvparten av revynumrene som er tatt ut, er viser. Dette er fordi musikalske innslag holder godt driv i en forestilling. Resten av revynumrene utgjør sketsjer og monologer.

- Vi registrerer også at flere velger å gjøre solokarriere i tillegg til å bidra i sin egen revygruppe, sier Sagmo videre.

Ungdomsforestilling

Årets uttak viser også at revylagene rundt om i landet tenker rekruttering. Dette har Norsk Revyfaglig Senter jobbet særlig med de siste fire årene. At det nå knives om å få plass i torsdagens ungdomsforestilling, applauderes:

- Det er selvfølgelig trist å måtte avvise flere gode innslag fra ungdommene. Det er samtidig oppløftende å se at ungdommene er på vei inn, og vi noterer oss at de faktisk ser gleden og nytten av å spille revy rundt om i grendene, sier Hanne Vilja Sagmo.

LES OGSÅ: Politiker-femkamp og rullatorløp 

NM i revy åpnes av Arbeiderpartiets Anniken Huitfeldt torsdag 2.juli!  Årets konferansier på finaleforestillingene er Åsleik Engmark.  Siden oppstarten i 1987 har Norsk Revyfestival solgt drøyt 200.000 billetter, omsatt for 60 millioner kroner, lagt ned 200.000 dugnadstimer, tilført lag og foreninger seks millioner kroner og applaudert 4.000 amatørskuespillere fra 1.300 revylag. Per i dag er det solgt billetter for 1,5 millioner kroner – folk vil så klart til Norsk Revyfestival!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken