(Drammens Tidende) Drammen Håndballklubb tok en imponerende 33-27-seier i Sør Amfi i toppkampen mot ØIF Arendal onsdag kveld.

En som bidro sterkt til den flotte triumfen var målvakten Sander Drange Heieren, som dagen før hadde blitt tatt ut i Norges tropp til håndball-EM i Slovakia og Ungarn i januar. Heieren fra Sande viste hvorfor han er tatt ut til sitt første internasjonale seniormesterskap. 23-åringen kom med redninger da DHK trengte det.

Etter 17-16-ledelse til pause så koblet gjestene grepet ved tidlig å gå opp i en femmålsledelse i andre omgang. Seieren var egentlig aldri truet etter det.

– Vi dro i land en god seier. Det var deilig å slå ØIF Arendal borte, for vi kjemper med de om å ta medalje. Helt supert å ta full pott her, sier en fornøyd Heieren til Direktesport.

Med seieren så økte Drammen HK på 2. plass forspranget til ØIF Arendal, som falt ned fra 4. til 5. plass, til fem poeng.

DHK videre i Europa etter straffedrama: – En bragd

Jevnt før pause

Lagene fulgte hverandre tett i målprotokollen i innledningen, men med ØIF Arendal så vidt foran. Etter hvert fikk vertene også en tremålsledelse, og da det var det spilt 13 minutter. DHK slurvet for mye, og ble straffet.

Så skjerpet Drammen HK seg en periode, og bare drøye fem minutter senere ledet gjestene med 11–9. Både forsvars- og angrepsspillet satt betydelig bedre.

DHK hadde muligheten til å øke ytterligere før pause. Blant annet takket være godt målvaktsspill av EM-uttatte Sander Drange Heieren, men noen miss i angrep bidro til at ØIF Arendal reduserte til 17–16 i sluttsekundene av omgangen. Drammenserne var foran med 17–14 to minutter før pause.

– Vi har slurvet en del, spesielt i forsvar. Men vi har gjort mye bra også, sa DHK-trener Kristian Kjelling til Direktesport rett før andre omgang startet.

LES OGSÅ: Drømmer om nytt eventyr 25 år etter, men gikk på en smell

Dro ifra

ØIF Arendal begynte best i andre omgang og var oppe i 17–17 og 18–18. Men så knallet Drammen Håndballklubb til med en sterk periode. Bortelaget utnyttet flere feil hos ØIF, og Gøran Sørheim kontret til 22–18 etter sju minutter. Litt senere dunket Hermann Vildalen inn 23–18 – femmålsledelse.

Nå opptrådte Drammen HK solid, og med målvakt Heieren til tider meget god. DHK var fortsatt fem mål foran da ti minutter av kampen gjensto.

DHK holdt stand helt til slutt også, og tok en meget sterk 33-27-seier i toppoppgjøret.

Sindre Aho, som før har spilt for ØIF Arendal, ble nok en gang toppscorer for DHK. Denne gang med seks mål.

Vi hadde forberedt oss godt. Vi visste hva de kom med, og bare malte på. Vi hadde troen på det vi drev med, uttaler Aho til Direktesport.

Kampfakta ØIF-Arendal-Drammen HK

Håndball. Eliteserien menn:

ØIF Arendal-Drammen HK 27-33 (16-17)

Sør Amfi, 357 tilskuere

DHK: Sander Drange Heieren og Andrè B. Pedersen – Kristoffer Raastad Hoel, August Baskår Pedersen 4, Sindre Aho 6, Hermann Vildalen 5, August Olsen Storbugt 1, Viktor Norberg 3, Markus Niva, Gøran Sørheim 5, Espen Gommerud Våg 4, Oskar Olafsson, Ola Hoftun Lillelien 5, David K. Valderhaug.

Toppscorer ØIF Arendal: Mario Matic og Fredrik Børm, 5.