Gå til sidens hovedinnhold

Ungdommene imponerte i Birken

UngdomsBirken sykkel

Artikkelen er over 3 år gammel

UngdomsBirken sykkel ble arrangert for 12. gang i 2017 med start og mål ved Håkons Hall.

Det er for ungdom i alderen 12 – 16 år. Ny trase av året, med mer terrengpartier og sti, noe som falt godt i smak hos våre ryttere. Løypene var flotte og krevende. Lengden på løypa for klassene 12-14 år er 7,5 km. Lengden på løypa for 15-16 årsklassen er 9,5 km. Alle deltakere må bære sekk som skal veie minst 1,5 kg.

Først ut fra Sande var Martin Røland Jensen, han startet sammen med 114 andre gutter i G14 og det var kamp om plassene. Martin satser ski og stiller opp til start til sykkel da han var godt med i sammendraget i trippelen, nr 8 i sin klasse. Martin kjørte meget godt og ble nr 37 i en tøff klasse.

LES OGSÅ (SA+): På sykkel fra Frankrike 

Hadde strategien klar

Neste på start var William Rønningen, han startet sammen med 97 andre gutter og det var trangt og tøft fra start. William hadde strategien klar og holdt litt igjen i den lengste motbakken. Han hadde nok krefter til å kjøre på mot mål og kjørte fra mange i utforkjøringene ned mot mål. Det holdt til en flott 32 plass i klassen , strålende kjørt.

Sande Sk sykkel hadde med 3 utøvere i 12 årsklassen, et felt på 79 gutter, Jonas Høydahl, Bjørn Berven Agard og Sivert Ekroll. Alle gjennomførte et meget sterkt ritt. De var seedet i pulje 1 men det var hard kamp om plassene allerede før master motorsykkelen slapp feltet. Jonas og Sivert lå sammen blant de 7 beste fra start og jobbet godt i den første bakken.

Feltet strak seg fort ut og etter den lengste motbakken hadde Jørgen Nordhagen og Sivert fått en liten luke til resten av feltet. Det ble mange harde og tette dueller ned utforkjøringene mot stadion. Jonas syklet inn til en sterk 7. plass. Bjørn fulgte på med en veldig god 21. plass. Sivet vant sin klasse med 21 sekunder etter hard kamp med Jørgen.

G14:

37 Martin Røland Jensen , Sande Sportsklubb ski , 22:46

G13:

32 William Rønningen, Sande SK, 24:18

G12:

1 Sivert Ekroll, Sande SK, 20:13,5

7 Jonas Kind Høydahl, Sande SK, 21:37

21 Bjørn Berven Agard, Sande SK, 24:31

LES OGSÅ: Gull og sølv til Elise i ungdoms-NM 

Ungdomstrippelen 2017

Alle som fullfører UngdomsBirken ski, løp og sykkel i løpet av et kalenderår er med i Ungdomstrippelen og får tittelen Årets UngdomsBirkebeiner.

Sande hadde med 2 utøvere i undomstrippelen. Martin Røland Jensen og Sivert Ekroll klarte å holde plasseringene sine med et svært godt sykkelritt. Martin Røland Jensen som satser på ski for Sande sportsklubb ble nr 7 i kasse G14 år viser at han er veldig allsidig og behersker flere idrettsgrener. Sivert vant sin klasse G12 år etter tre meget gode løp på ski, løp og sykkel.

BirkenUng-stipendet går til enkeltutøvere som bidrar til å holde idrettsgleden ved like og fremmer langsiktige treningsmiljøer for unge i alderen 12-16 år. Juryen er Åge Skinstad, Ingrid Kristiansen, Mårten Soleng Skinstad, Edvald Boasson Hagen, Maiken Casperen Falla og Ingunn Rønningen Kleven (Birken).

BirkenUng-stipendet

Det var 6 gutter og 4 jenter som var nominert til BirkenUng-stipendet sykkel 2017. Fra Sande Sk Sykkel var Sivert Ekroll nominert. Det ble en stor overraskelse at vi skulle få en vinner fra Sande Sk sykkel. De fikk utdelt sitt stipend ved Håkons Hall under seremoniene til UngdomsBirken sykkel.

Juryen: «Alle kandidatene er flott idrettsungdom som har konkurranseinstinkt, men vet å sette pris på alle sine konkurrenter og treningsvenner. Vi utfordrer vinnerne tilbake og håper de vil bruke sin egen suksess til å få med flere utøvere og vise gode verdier både på og utenfor idrettsarenaen. Årets vinnere: Marianne Haug, 14 år fra Bjerke IL og Sivert Ekroll, 12 år fra Sande Sk sykkel.

Kommentarer til denne saken